Ботев Пд постигна разгромен успех с 6:0 над Локомотив София

...
Ботев Пд постигна разгромен успех с 6:0 над Локомотив София
Коментари Харесай

Ботев Пд разглоби Локомотив София на шест!

Ботев Пд реализира победен триумф с 6:0 над Локомотив София в дуел от 15-ия кръг на efbet Лига.

Попаденията бяха дело на Антоан Бароан в 5-ата минута, Самуел Акере в 12-тата, Ивелин Попов от дузпа в 46-тата, Уме Емануел в 57-ата и още веднъж Антоан Бароан в 66-тата. Самуел Акере също стигна до втори гол в 78-ата минута. 

Първият прецизен удар в срещата пристигна след единствено 65 секунди игра. Тогава Бароан стреля от дребен ъгъл, само че право в ръцете на Гайе. Малко по-късно Акере също имаше опция, като опита атрактивен шут с външен фалц, който обаче се оказа неакуратен.

В 5-ата минута обаче Бароан беше прецизен за 1:0. Защитата на гостите работи доста разконцентрирано и разреши на Самуел Акере да влезе в наказателното поле. Въпреки че имаха опцията да изчистят топката в предни позиции, бранителите на Локомотив разрешиха тя да доближи до Бароан, който не сбърка.

" Канарчетата " не се задоволиха единствено с този гол в началните минути на мача и бързо стигнаха до второ попадение. То бе дело на Самуел Акере. Лука Иванов върна доста едва топката обратно и пасът беше кръстосан от Бароан. Той напредна по десния фланг, след което центрира по земя към наказателното поле. Там Акере с едно допиране отклони топката в мрежата. 

В 18-ата минута на срещата почитателите, пристигнали на " Колежа ", започнаха да скандират против БФС с апел за оставка. В 31-вата минута Ботев провежда следващата си добра офанзива на скорост. Самуел Акере изведе набралия скорост Антоан Бароан, само че французинът шутира около вратата. Секунди по-рано нападателят още веднъж имаше късмет да означи своя втори гол в мача, само че този път бранител блокира неговия опит. 

В 37-ата минута Антони Иванов разочарова с опита си за изстрел от далечна отдалеченост. Две минути по-късно стражът на гостите Бубакар Гайе улови топката след шут на Джеймс Ето`о. Към края на второто полувреме Локомотив заигра по-силно. Четири минути преди неговия край Красимир Станоев стреля високо над вратата. За страдание на гостите, Ботев получи правото да извърши дузпа за нарушаване на Ивайло Найденов против Антоан Конте. Бранителят изрита крилото в опита си да почисти топката.

Зад топката застана капитанът Ивелин Попов, който ознаменува своя рожден ден с гол. Ударът на Попето беше безмилостен и ориентиран тъкмо под горната греда. 

В 48-а минута Ботев имаше нов превъзходен късмет да се разпише, само че Гайе съумя да се намеси, а по-късно Атанас Чернев пропусна от непосредствена непосредственост, като топката прелетя високо над напречната греда. В 56-а минута Антоан Бароан още веднъж бе с топка в крайници пред противниковото наказателно поле, като откри Емануел Уме, а последният овладя отлично и приключи с топовен изстрел във вратата на Локомотив София.

В 66-а минута Ботев провежда страхотна контраофанзива, а Самюел Акере откри в кулоар Антоан Бароан, като последният сподели положителният си завършващ удар и означи втория си гол в мача - 5:0 за Ботев Пловдив.

Ботев писа и шестица на Локомотив София в 78-ата минута. Халфът Ивелин Попов отклони елегантно към непокрития Самуел Акере и той се поздрави с втори гол в мача. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР