Ботев Пд измъкна победа над Черно море с 1:0 в

...
Ботев Пд измъкна победа над Черно море с 1:0 в
Коментари Харесай

Ботев Пд бетонира третото място

Ботев Пд измъкна победа над Черно море с 1:0 в откриващия мач от плейофната фаза в първата шестица на efbet Лига. Мохамед Брахими (28) откри след съвършена асистенция на капитана Тодор Неделев. Алжирецът с френски паспорт означи дебютния си гол за " канарите " и им донесе трите точки, с които ги бетонира на третото място. Те имат 49 т. и са с 4 пред " моряците " и 5 пред Левски, който нощес игра с ЦСКА. Третото място обезпечава бараж със седмия за присъединяване в Лигата на конференциите.
Гостите започнаха интензивно и още в 5-ата минута Курьор се оказа на голова позиция, само че имаше вдигнат байрак за засада. Пет минути по-късно от директен свободен удар още веднъж варненци имаха късмет за гол, само че отново не сполучиха.
Започналият като титуляр Антоан Бароан получи травма и бе сменен наложително още в 18-ата минута точно от Брахими.
Испанецът Пабло Гарсия (20) центрира в наказателното поле на пловдивчани, само че пресили паса и нямаше заплаха за вратаря Георги Аргилашки.
В 36-ата мин. Брахими и Неделев още веднъж проведоха офанзива и направиха двойно подаване, само че българският национал не нанесе прецизен завършващ удар. Гостите отвърнаха с удар на Вилела, който също не откри задачата.
След паузата Ботев сътвори сериозна заплаха пред вратата на Иван Дюлгеров, който избави удара на Па Конате. Другата запаса Закария Беншаа (62) насочи рисков удар, само че острието на варненци Матиас Курьор мазета. Отново той опита шанса си малко по-късно, само че отново не се получи - ударът му мина над вратата. Гарсия (82) стреля рисково към вратата на Аргилашки, само че не сполучи. Малко по-късно Беншаа не очакваше топката да мине около вратаря на Ботев и не съумя да нанесе прецизен удар.
До края на мача Черно море се опита да изравни, само че не сполучи.
В идващия кръг в събота Ботев Пд гостува на Левски, а на Великден Черно море има аудиенция на Славия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР