Ботев Пд и Хебър Пазарджик ще дадат старт на новия

...
Ботев Пд и Хебър Пазарджик ще дадат старт на новия
Коментари Харесай

Ботев Пд и Хебър дават старт на новия сезон

Ботев Пд и Хебър Пазарджик ще дадат старт на новия сезон в Първа лига. Двубоят въз основата в Коматево през днешния ден, 8 юли, от 18:30 часа. По-късно денем, акцията си стартира и българският първенец Лудогорец, който гостува на различен дилетант – Септември София, на стадиона в квартал „ Драгалевци “ от 21:00 часа.

Ботев ще има привидно лесна задача да стигне до трите точки против новака в шампионата Хебър. Възпитаниците на Азрудин Валентич загряха за срещата с пазарджиклии с нулево тъждество с Янтра, а преди този момент реализираха триумф над украинския Металист Харков с 2:1 в друга от предсезонните си контроли. Преди първия съдийски сигнал в Пловдив Тодор Неделев, който неотдавна се завърна от Грузия след претърпя черепна интервенция след случая с националния тим, ще получи премията си за Футболист номер 1 на сезон 2021/22.

„ Канарчетата “ приключиха предходната акция на трето място в родния шампионат и ще се опитат да надградят над класирането си през този сезон, до момента в който за Хебър, воден от новия си ментор Фулвио Пеа, задачата ще бъде оставане в елита. Станислав Тодоров ще управлява мача в Пловдив, а негови помощници ще са Мартин Димитров и Светослав Стойчев.

Лудогорец стартира отбраната на купата си и в търсене на 12-и следващ шампионски успех в страната с посещение на различен от новаците в Първа лига – Септември София. Играчите на Анте Шимунджа направиха няколко положителни резултата в влиятелни контроли, в това число тъждество 1:1 с Гройтер Фюрт и типичен триумф над Нюрнберг с 3:0, преди да надвият и черногорския отличник Сутиеска Никшич с 2:0 в Разград в първи мач от I прелиминарен кръг на Шампионската лига. Шимунджа евентуално ще се опита да резервира силите на своите за реванша в Черна гора във вторник, 12 юли, от 22:00 часа българско време.

Мисълта за втория мач в Никшич ще даде някакви шансове на домакините от София за изненада на старта на сезона. Подобно на Хебър, воденият от Славко Матич отбор ще се опита на първо място да си подсигурява оцеляването във висшия футболен ешелон на страната. Септември ще продължи да разчита най-вече на млади български футболисти, които ще получат късмет да се потвърдят против настоящите първенци още в първия си мач след завръщането в Първа лига. Главен арбитър ще бъде Георги Кабаков, а негови асистенти ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков.

Пълна стратегия за откриващия кръг:
Петък, 8 юли:
18:30, Ботев Пд – Хебър
21:00, Септември София – Лудогорец

Събота, 9 юли:
18:30, Локомотив Пд – Пирин
21:00, ЦСКА 1948 – Левски

Неделя, 10 юли:
18:30, Локомотив София – Черно море
21:00, ЦСКА – Арда

Понеделник, 11 юли:
18:30, Спартак Варна – Славия
20:45, Берое – Ботев Враца
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР