Ботев (Пд) 30 юли 18:45 ЦСКА Състав 30. Витаутас Черниаускас

...
Ботев (Пд) 30 юли 18:45 ЦСКА Състав 30. Витаутас Черниаускас
Коментари Харесай

Важен тест за червените в Коматево: Ботев - ЦСКА


Ботев (Пд)

30 юли 18:45

ЦСКА
 Състав 30. Витаутас Черниаускас 3. Антон Недялков 4. Божидар Чорбаджийски - капитан 5. Николай Георгиев Бодуров 6. Рубен Пинто 9. Фернандо Каранга 11. Станислав Манолев 15. Кристиян Малинов 17. Енрике Рафаел 20. Тиаго Родригез 23. Александър Дюлгеров Треньор Николай Киров - Белия Стамен Белчев Резерви 12. Георги Китанов 21. Kевин Кубемба 19. Кирил Десподов 18. Александър Георгиев 26. Густаво Кулма 29. Милчо Ангелов 22. Никола Колев
Отборите на Ботев (Пд) и ЦСКА се изправят един против различен в огромното дерби на третия кръг в Първа лига. Победата е от значително значение и за двата отбора, които не стартираха по допустимо най-хубавия метод присъединяване си в елита.

Със сигурност нуждата от първи триумф за сезона се усеща най-ярко в лагера на гостите. Въпреки афишираните упоритости за купа, момчетата на Стамен Белчев се провалиха в мачовете си против Славия и Лудогорец. Това повиши съществено напрежението на " Армията ", като към този момент даже намерено се приказва и за промяната на младия експерт.

 Костадин Видолов: На
Коце Видолов: На " Армията " всичко е подигравка

" Ботев са едни гърди напред пред ЦСКА, чакам да вземат мача "

От два дни отборът на ЦСКА е на скришен лагер в Брестник, който има за цел да сплоти " аления " колектив. През седмицата столичани се " отпушиха " след триумф със 7:4 против Царско село, след който контракт с клуба не получи играещият за Бордо - Юнес Каабуни.

Гостите от София ще бъдат без крилото си Кевин Меркадо, който получи червен картон в дербито против Лудогорец. Заради поредицата си от неубедителни изяви, измежду запасите остават младите звезди на " армейците " - Георги Китанов и Кирил Десподов. Станислав Манолев пък ще играе като крило, до момента в който мястото му в защита ще заеме - Александър Дюлгеров. Сред стартовите 11 стартират и новите попълнения Енрике Рафаел и Тиаго.

ЦСКА има да бори две отрицателни трендове против днешния си конкурент - 6 мача без победа против него като посетител след завръщането на Ботев в елита през 2012 година и 5 срещи в елита въобще без триумф.

 Майкъла: ЦСКА небрежно се компрометира и отново ще се бори за второто място
Майкъла: ЦСКА небрежно се компрометира и отново ще се бори за второто място

" Струва ми се, че липсва живец измежду играчите ", съобщи Георги Илиев

Колкото и да отхвърлят, всички в лагера на Ботев са отписали днешното дерби с ЦСКА. Погледите на всички в " жълто-черно " са ориентирани към реванша против Маритимо в Лига Европа, където пловдивчани имат действителния късмет да се доберат до плейофите. Домакините ще бъдат без огромната си звезда - Тодор Неделев, който се контузи против португалците и даже не попадна в групата на Ники Киров.

 Костадин Видолов: На
Коце Видолов: На " Армията " всичко е подигравка

" Ботев са едни гърди напред пред ЦСКА, чакам да вземат мача "

Почивка ще получи и някогашният " армеец " - Омар Косоко, който с изключение на за играта, би трябвало да мисли и за задаващия му се трансфер в отбор от ОАЕ. Поради този факт, в предни позиции доста ще се разчита на централния нападател Виана, до момента в който в средата на терена конците ще дърпа намиращият се в отлична форма капитан - Лъчезар Балтанов.

Главен арбитър на срещата е Валентин Железов от Бургас, с помощници Станимир Илков и Николай Хрисотв. Събитията зад двете порти ще следят помощник арбитрите Стефан Апостолов и Вангел Вангелов. Делегат на БФС е Димитър Петров, а работата на реферите зорко ще следи Веселин Йорданов.

 Потвърдено: Ботев излиза против ЦСКА без Тодор Неделев
Потвърдено: Ботев излиза против ЦСКА без Тодор Неделев

Вижте групата на " канарчетата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР