Ботев няма да може да привлече така искания от старши

...
Ботев няма да може да привлече така искания от старши
Коментари Харесай

В Ботев удариха на камък за нападател от ЦСКА

Ботев няма да може да притегли по този начин претенции от старши треньора Азрудин Валентич нападател на ЦСКА Калоян Кръстев. Сделката за младежкия национал съвсем беше контрактувана на равнище клубни управления, а самия той нямаше срещу да смени стадион Българска войска с Коматево.

Според наредбите на БФС обаче се оказало, че таранът няма по какъв начин да премине през този трансферен прозорец при канарчетата. Причина за това е, че нападателят към този момент е играл за два тима през този сезон, което е максимумът съгласно разпоредбите на ФИФА, настояват сътрудниците от Спортал. 23-годишният футболист стартира сезона в Славия, където записа шест мача и вкара два гола, а по-късно мина в ЦСКА - София, където взе присъединяване в девет срещи.

Регулациите на международната футболна централа гласят, че даден играч може да бъде регистриран в три тима в един сезон, само че да има записани минути на терена за два. Изключения вършат шампионатите с друг календар, като Казахстан, Швеция, Норвегия и други, в които шампионата стартира напролет и свършва в границите на календарната година. По време на коронавирус пандемията от ФИФА бяха въвели изключителни регулации и заради предварителното преустановяване на някои шампионати бе разрешено да има играчи с мачове за три клуба в границите на един сезон. От това изключение да вземем за пример се възползва Симеон Мечев, който през сезон 2020/21 игра за Царско село, Септември и Етър. Правилото обаче не важи за сезон 2021/22, а последно е било годно за сезон 2021, за шампионатите с начало пролет. От БФС също по този начин потвърдиха за Sportal.bg, че за сегашния сезон изключението към този момент не е в действие. При това състояние трансфер на Калоян Кръстев в различен български тим няма по какъв начин да стане сега.

Любопитно е, че забавен проблем се бе получил и с различен някогашен футболист на “белите” - Филип Кръстев. Както е известно полузащитникът мина в Левски чартърен от белгийския Ломел. Преди това през сезона той бе преотстъпен в други два тима. Кръстев стартира сезона във френския Троа, като бе в групата на тима за първите два мача в Лига 1, само че не влезе в игра, а по-късно пък отиде в състава на Камбур в Нидерландия, където записа пет мача. Казусът, който притесняваше “сините” е дали при прекратяването си на първите два наема - в Троа и Камбур и надлежно късото си завръщане в Ломел може да се води регистриран при белгийците и по този начин да се окаже, че Левски е четвъртият му клуб за сезона. От “Герена” обаче направиха всички нужни инспекции и получиха отговор, че няма проблем Кръстев да бъде част от клуба.
Свързани вести Калоян Кръстев пред Efirbet: Всеки млад състезател би трябвало да се стреми да излезе в чужбина Полицията погва почитатели на "Ботев ", потрошили стъкла в Общината СНИМКИ Бербо награди Ботев набор 2008 за купата от "Кронос къп "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР