Ботев и Локомотив завършиха 1:1 в пловдивското дерби от 24-ия

...
Ботев и Локомотив завършиха 1:1 в пловдивското дерби от 24-ия
Коментари Харесай

Ботев и Локо размениха късни голове в дербито на Пловдив

" Ботев " и " Локомотив " приключиха 1:1 в пловдивското дерби от 24-ия кръг на Първа лига. Антоан Бароан откри за „ канарчетата “ в 81-ата минута, само че единствено две минути по-късно гостите изравниха с автогорл на Джаспър ван Хертъм.

Това бе 116-ото издание на огромния мач на Града под тепетата, като до двата гола той мина плахо и под знака на скуката. Качеството на футбола бе много ниско.

" Ботев " продължава да заема 10-ото място в класирането с актив от 27 точки, до момента в който Локомотив е пети с 40 т., с 1 т. по-малко от четвъртия " Левски ", който по-рано през днешния ден бе безапелационен при визитата си на " Арда " (Кърджали) - 3:0, и изпревари „ смърфовете “. 

Най-добрата опция и за двата противника преди почивката бе в 33-тата минута, когато играчите на Александър Томаш пропуснаха отличен късмет. Георги Аргилашки изпусна топката в опита си да улови след центриране от директен свободен удар и след безредие тя отиде на крайници на Ерик Сорга, който от точката за осъществяване на дузпа не съумя да уцели опразнената врата. 

Три минути по-късно „ черно-белите “ още веднъж получиха опция, откакто Антоан Бароан сгреши при изнасянето в личната половина, Джовани лиши и стреля от отдалеченост, само че стражът на " Ботев " отрази удара, а по-късно се намеси и при опита за добавка на Димитър Илиев. 

В 43-ата минута Ботев отговори с състояние пред вратата на Хоркаш, при което Бароан и Уме Емануел бяха оставени сами в наказателното поле при центриране отдясно, само че не съумяха да нанесат прецизен завършващ удар. 

В същото русло вървеше и второто полувреме, като нулевото тъждество изглеждаше най-логичният резултат.

В 81-ата минута " Ботев " поведе и хвърли в бурна наслада множеството фенове въз основата в " Коматево ".

„ Канарчетата “ проведоха бърза контраофанзива, стартирана от Уме Емануел, който комбинира с Дилан Мертенс на левия фланг, нидерландецът изведе Антоан Бароан с пас зад отбраната на „ черно-белите “, французинът изпревари излезлия напред Динко Хоркаш и го преодоля за 1:0.

Усещането за победа на „ канарчетата “ обаче търпя малко. Две минути по-късно " Локомотив " отговори посредством Георги Каракашев, който получи отдясно в наказателното поле на " Ботев " и стреля по диагонала. Топката се отби в крайници на Джаспър ван Хертъм и влезе неспасяемо в далечния ъгъл на Георги Аргилашки - 1:1. 
" Левски " разруши " Арда " и излезе четвърти
" Левски " записа лесна победа над " Арда " (Кърджали) с 3:0 като посетител. С триумфа си " сините " събраха 41 точки и излизат на 4-ото място - на 7 от третия ЦСКА 1948.

Роналдо, Рикардиньо и Ивелин Попов от дузпа вкараха и сервираха подарък в мач номер 250 за Станимир Стоилов в Първа лига. Защитата на отбора му не позволи попадение в трети следващ дуел.

Резултатът бе 2:0 до почивката с ранен първи гол. Попадението на Попов от углавен удар падна малко след почивката.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР