Бостън вкара три гола за по-малко от три минути и

...
Бостън вкара три гола за по-малко от три минути и
Коментари Харесай

Бостън спря победната серия на Тампа Бей в исторически мач

Бостън вкара три гола за по-малко от три минути и победи Тампа Бей с 4:1 в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). По този метод Брюинс стопираха серията от 10 следващи победи на водача в дивизията и останаха с втория най-хубав баланс в Източната конференция като цяло.

Джейк Дебръск, Ноел Ачари, Патрис Бержерон и Брад Марчанд се разписаха за Брюинс (38-17-9), които записаха девета победа в последните си 10 мача и завоюваха точка в 15-и следващ дуел. Това беше и първата среща в историята на НХЛ, в която един против различен се изправиха тимове със серии от точки в 14 или повече мача.

Антъни Сирели вкара за Тампа Бей 7:08 минути преди сирената и с това Лайтнинг (49-12-4) заобиколиха първи шътаут от 7-и февруари насам.
Ню Йорк Айлъндърс пък резервира лидерската си позиция в Столичната дивизия и води с две точки пред Вашингтон, откакто Кейси Сизикас вкара два гола за успеха с 6:1 против Торонто. Антони Бовилие, Андерс Лий и Валтери Филпула също бяха точни за Айлъндърс при завръщането на дългогодишния капитан Джон Таварес, само че с фланелка на противника. Вместо да бъде приветстван, той беше освиркан бурно поради напускането си като свободен сътрудник през предишното лято.
Загубата остави Торонто на трето място в Атлантическата дивизия, само че и на точка пред Ню Йорк Айлъндърс в общото класиране на Източната конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР