Бостън Селтикс стигна до петата си поредна победа в редовния

...
Бостън Селтикс стигна до петата си поредна победа в редовния
Коментари Харесай

Бостън Селтикс записа пета поредна победа в НБА, Голдън Стейт също с успех, но невероятната серия от тройки на Стеф Къри приключи

Бостън Селтикс стигна до петата си поредна победа в постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто съкруши със 114:97 като хазаин състава на Орландо Меджик.

Успехът за " келтите " в " TD Garden " пристигна след доста мощни втора и последна четвърт, като по този метод баскетболистите на Джо Мазула останаха тимът с най-хубави индикатори от всички 30 отбора, които играят в НБА.

Джейлън Браун завърши за Бостън с актив от 31 точки, а Джейсън Тейтъм и Кристапс Порзингис се регистрираха надлежно с по 23 и 15.

От другата страна Паоло Банкеро беше под пара за Орландо и стана най-резултатен в срещата със 36 пункта, само че все пак не съумя да помогне на Меджик да избегна четвъртото си провали в последните шест срещи.

В подреждането Селтикс остават водачи в Източната конференция с баланс 20-5, до момента в който Орландо са 4-и с актив от 16 победи и 9 провали.



В различен дуел от миналата нощ рекордната за НБА серия от 268 следващи мача с най-малко една маркирана тройка на Стеф Къри завърши при триумфа на неговия Голдън Стейт Уориърс над Портланд Трейл Блейзърс с 118:114. Къри пропусна всяка една от осемте си стрелби от отдалеченост и завърши дуела с едвам 7 точки.

В същото време обаче неговите съотборници бяха на равнище, като Клей Томпсън приключи срещата с 28 точки, а още 25 прибави Андрю Уигинс, който се включи от пейката.

За Портланд Джерами Грант означи 30 пункта, а Анфърни Саймънс завърши с 24, само че все пак Трейл Блейзърс позволи седмото си следващо проваляне.

В класирането Уориърс са 11-и на Запад с баланс 12-14, а Портланд Трейл Блейзърс са на предпоследното 14-о място с 6-19.



Междувременно, Янис Адетокунбо излезе на първа позиция в класацията на Милуоки Бъкс за най-вече овладени битки при успеха на " елените " със 128:119 вкъщи против Хюстън Рокетс в дръга среща от постоянния сезон на НБА.

Гръцкият национал завърши срещата с 26 точки и 17 битки, като към този момент има общо 7165 битки на сметката си, подобрявайки върха на Карийм Абдул-Джабар, който завърши кариерата си с 7161. По този метод Адетокунбо към този момент е водач в клубната история на Бъкс по точки, битки и асистенции, като сходно достижение имат още единствено ЛеБрон Джеймс за Кливланд Кавалиърс, Майкъл Джордан за Чикаго Булс и Кевин Гарнет за Минесота Тимбъруулвс.

Освен Адетокунбо страховит мач за спечелилите изигра и Деймиън Лилард, който завърши с 39 точки, до момента в който за Хюстън седем баскетболисти приключиха с двуцифрен актив, а от тях с най-голям бе Фред ВанВлийт - 22.

След този триумф Милуоки Бъкс остават на 2-ото място в Източната конференция с баланс 19-7, до момента в който " ракетите " са 9-и на Запад с актив от 13 триумфа и 10 загуби.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР