Бостън Селтикс спечели убедително първия финал в Източната конференция на

...
Бостън Селтикс спечели убедително първия финал в Източната конференция на
Коментари Харесай

Бостън разгроми Кливланд в първия финал на изток

Бостън Селтикс завоюва безапелационно първия край в Източната конференция на НБА. " Келтите " изоставаха единствено в началните минути в мача си Кливланд Кавалиърс, само че по-късно не оставиха подозрение в превъзходството си и се постановиха със 108-83.

 Голдън Стейт изравни достижение на Чикаго и ще спори с Хюстън за край в НБА
Голдън Стейт изравни достижение на Чикаго и ще спори с Хюстън за край в НБА

Стеф Къри към този момент е в познатата форма

Още в първата четвъртина домакините се развихриха и в края ѝ водеха с 36-18. След 10 минути " кавалерите " бях вкарали единствено 9 точки, а ЛеБрон Джеймс беше неосезаем на площадката. На почивката разликата набъбна на 26 точки - 61-35. Досега в никакъв случай тим, в чийто редици е бил ЛеБрон Джеймс не е изоставал толкоз в мач от плейофи. Това даде опция за усмиряване на играта от страна на " келтите ", а гостите взеха решение да запазят сили за втората среща.

Джейлън Браун беше най-резултатен с 23 точки, Марк. Морис добави 21 точки, а Ал Хорфорд приключи с 20 точки. За гостите Кевин Лав се отличи със 17 токи, само че той не можа да се оправи с ролята на водач предоставена му от ЛеБрон Джеймс, който вкара единствено 15 точки.

Баскетболистите на Кливланд вкараха единствено 4 тройки от 26 опита и приключиха с успеваемост от пукотевица 36. Ефективността на " келтите " беше 51.2%.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР