Бостън Селтикс се наложи над Далас Маверикс със 124:95 като

...
Бостън Селтикс се наложи над Далас Маверикс със 124:95 като
Коментари Харесай

Трипъл-дабъл на Тейтъм прекъсна серията от седем поредни победи на Далас

Бостън Селтикс се наложи над Далас Маверикс със 124:95 като посетител в следващ мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В воин за „ келтите “ се трансформира Джейсън Тейтъм, който завърши с трипъл-дабъл – негов втори в кариерата му. Въпреки че стреля нежелано от игра с 8/22, той означи 29 точки, овладя 14 битки и даде 10 завършващи подавания. Джейлън Браун се регистрира с 19 пункта, по 15 прибавиха Маркъс Смарт и Малкълм Брогдън, а Грант Уилямс и Дерик Уайт способстваха надлежно с по 12 и 10 точки.

За тексасци предстоящо над всички бе Лука Дончич с 23 точки и девет битки – серията на словенеца от следващи мачове с най-малко 30 пункта бе спряна на шест. 18 добави Спенсър Динуиди, а с 15 от пейката се регистрира Джейдън Харди. Крисчън Ууд приключи с дабъл-дабъл – 12 точки и 12 битки, а Дуайт Пауъл вкара 10, само че напъните им се оказаха незадоволителни за Маверикс, чиято победна серия спря на седем.

Бостън е отпред на Източната конференция с баланс 27-12, до момента в който Далас е четвърти на Запад с 22 победи и 17 загуби. За Селтикс следва посещение на Сан Антонио Спърс в събота, до момента в който Мавс са домакини на Ню Орлиънс Пеликанс.

Triple-double and the W. A strong night for Jayson Tatum
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР