Бостън Селтикс надигра Бруклин Нетс със 109:98 като гост в

...
Бостън Селтикс надигра Бруклин Нетс със 109:98 като гост в
Коментари Харесай

Бостън Селтикс наказа Бруклин

Бостън Селтикс надигра Бруклин Нетс със 109:98 като посетител в следващ мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация.

В отсъствието на Джейлън Браун, който отпадна от сметките към 90 минути преди началото на конфликта и евентуално ще пропусне няколко седмици, Джейсън Тейтъм бе над всички за „ келтите “ с дабъл-дабъл – 20 точки, 11 битки, като добави и пет асистенции към статистиката си. С дабъл-дабъл се регистрира и Маркъс Смарт – 16 точки и 10 асистенции. Още четирима баскетболисти на Селтикс приключиха с двуцифрен точков актив – Малкълм Брогдън (16), Дерик Уайт (15), Грант Уилямс (12) и Люк Корнет (11).

За „ мрежите “, които бяха без контузената си звезда Кевин Дюрант, гардът Кайри Ървинг завърши с 24 точки. Ти Джей Уорън добави 20 от пейката, с 18 се регистрира Джо Харис, а по 11 осъществиха Ройс О‘Нийл и Сет Къри, само че напъните им се оказаха извънредно незадоволителни. Бен Симънс приключи с девет битки и 13 асистенции, само че без точка в актива, при едвам три стрелби за над 26 минути на паркета.

Бостън усили задатъка си пред Бруклин на върха в Източната конференция, като „ келтите “ са към този момент с баланс 31-12 след петата си поредна победа, до момента в който Нетс са втори с 27-14. За Селтикс следва аудиенция на Шарлът Хорнетс в събота, до момента в който „ мрежите “ одобряват Оклахома Сити Тъндър ден по-късно.

В различен мач от вечерта, Далас Маверикс завоюва гостуването си на ЛА Лейкърс със 119:115 след две продължения.

Лука Дончич бе над всички за спечелилите с трипъл-дабъл – 35 точки, 14 битки и 13 асистенции. Крисчън Ууд се регистрира с дабъл-дабъл – 24 пункта и 14 овладени топки, както и шест завършващи подавания и пет чадъра. 22 добави Тим Хардауей-младши, а 17 Спенсър Динуиди. За „ езерняците “ ЛеБрон Джеймс се размина на косъм от трипъл-дабъл, приключвайки с 24 точки, 16 битки и 9 асистенции.

Най-резултатен с 28 от пейката бе Ръсел Уестбрук, а още трима играчи на калифорнийци приключиха с двуцифрен точков актив, само че в последна сметка успеха бе за тексасци.

Далас е четвърти на Запад с баланс 24-19, до момента в който ЛА е 13-и в конференцията с 19-23. За „ езерняците “ следва домакинство на Филаделфия 76-ърс в неделя, до момента в който Маверикс гостуват на Портланд Трейл Блейзърс ден по-рано.

Деймиън Лилард вкара 50 точки, само че това се оказа незадоволително за отбора на Портланд Трейл Блейзърс, който позволи домакинска загуба със 113:119 от Кливланд Кавалиърс в мач от следващия кръг на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Лилард осъществя при 16 от 28 опита за пукотевица, само че не съумя да оказа помощ на отбора си да избегне петото следващо проваляне, което е и десето в последните 13 мача на отбора. Причина за това се оказа и скромната помощ, която му оказаха съотборниците му, едвам трима от които приключиха с двуцифрен точков актив. Джеръми Грант вкара 22 точки, Анфърни Саймънс прибави 15, а босненският центът Юсуф Нуркич остана с 12 точки и 12 битки.

В същото време нападението на Кливланд се оказа доста по-балансирано и това оказа помощ на гостите да осъществят поврат в края на мача, макар че в един миг от него губеха с 14 точки.

Донован Мичъл вкара 26 точки за спечелилите, 24 прибави Джарет Алън, като хвана и 10 битки, а плеймейкърът Дариъс Гарланд приключи с " дабъл-дабъл " от 20 точки и 10 асистенции. Завръщане в игра след повече от година лекуване на травма в коляното пък направи испанският гард Рики Рубио, който се регистрира с девет точки от пейката за 10 минути на терена.

Гейб Винсънт вкара рекордните си за сезона 28 точки при успеха на Маями Хийт със 108:102 над гостуващия Милуоки Бъкс в различен мач от тази нощ. " Горещите " изоставаха с 15 точки при започване на второто полувреме, само че използваха отсъствието на водача на Милуоки Янис Адетокунбо, с цел да осъществят поврат след почивката.

Бам Адебайо добави 24 точки за успеха на Маями, а Джими Бътлър се отличи със 17. За Милуоки Джру Холидей вкара 24 точки и направи 11 асистенции, Джевон Картър вкара 18 точки, а Джордан Нвора завърши с 16.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР