Бостън се наложи над домакина Ню Йорк Рейнджърс с 3:1

...
Бостън се наложи над домакина Ню Йорк Рейнджърс с 3:1
Коментари Харесай

ОБЗОР: Лидерът Бостън с 4-та поредна победа

Бостън се наложи над домакина Ню Йорк Рейнджърс с 3:1 и с четвъртия си следващ триумф се утвърди на лидерската позиция в Националната хокейна лига със 76 точки. Павел Заха, Патрис Бержерон и Конър Клифтън се разписаха, а вратарят Джереми Суейман отрази 31 точки за осмата победа в последните девет мача на отбора.

Бен Харпър вкара почетното попадение за домакините 4:23 минути преди края.

Бостън резервира задатъка от 12 точки пред най-близкия си преследвач Каролина, който се оправи с гостуващия Минесота с 5:2. Брейди Скай, Джейлън Чатфийлд и Мартин Нечас се отличиха с по гол и асистенция за триумфа.

Далас завоюва с 4:0 против домакина Лос Анджелис и с 61 точки продължава да води класирането на Западната конференция. Тайлър Сегин се разписа два пъти, а Скот Уеджууд отрази 34 шайби и за първи път през сезона не позволи гол в мач ( " шътаут " ). Джейсън Робертсън способства с попадение и асистенция.

Райън Донато изпъкна с два гола и асистенция за Сиатъл, а Андре Бураковски осъществя победното попадение за 4:3 в 1.10 минута на продължението на дуела против Ню Джърси като хазаин. Тимът на Девилс прекъсна серия от пет следващи победи и седем поредни триумфа при посещение.

Дилън Козънс се разписа в 12-ата секунда на спомагателното време, а Бъфало завоюва с 3:2 в семейството си на Ню Йорк Айлъндърс. 42 спасявания на Иля Сорокин не се оказаха задоволителни за гостите.

Дарси Кюмпър отрази всичките 26 удара към вратата си и записа пети " шътаут " през сезона, а Вашингтон надви над домакина Аризона с 4:0. Дилан Стром вкара два пъти, а Сони Милано и Том Уилсън прибавиха по гол и асистенция.

Джонатан Тейвс се отличи с попадение и асистенция, а Чигаго надви над Филаделфия с 4:1, с цел да запише първи триумф в постоянното време в залата на противника от повече от 26 години. Петр Мразек способства с 37 спасявания.  Чикаго не беше побеждавал във Финаделфия в мач от постоянния сезон на НХЛ от 9 ноември 1996 година.

Едмънтън записа пета поредна победа след 5:3 над гостуващия Тампа Бей. Зак Хайман приключи с два гола, а Конър МакДейвид и Леон Драйзайтл прибавиха по попадение и асистенция.

Виле Хусо отрази 33 удара и оказа помощ на Детройт да прекъсне серия от три следващи загуби след 3:2 над домакина Лас Вегас. Лукас Реймънд, Доминик Кубалик и Джо Велено бяха точни за гостите, които записаха едвам втори триумф в последните си осем срещи.

Анахайм прекъсна серия от пет следващи провали, откакто навакса закъснение от 0:3 след първия интервал и стигна до триумфа с 5:3 против домакина Кълъмбъс. Кам Фаулър, Тревор Зиграс и Адам Енрике се регистрираха с по гол и асистенция.

Матю Ткачак се разписа два пъти във втората третина, в която Флорида вкара пет гола по пътя към триумфа против домакина Монреал с 6:2. Сам Райнхарт способства с гол и две асистенции за гостите.

Остън Матюс осъществя две попадения и оказа помощ на Торонто да победи гостуващия Уинипег с 4:1. Иля Самсонов избави 37 изстрела за канадците.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Сейнт Луис – Нешвил        5:2

Аризона – Вашингтон        0:4

Едмънтън – Тампа Бей       5:3

Сиатъл – Ню Джърси         4:3 след продължение

Лас Вегас – Детройт        2:3

Лос Анджелис – Далас       0:4

Каролина – Минесота        5:2

Кълъмбъс – Анахайм         3:5

Монреал – Флорида          2:6

Ню Йорк Рейнджърс – Бостън 1:3

Филаделфия – Чикаго        1:4

Торонто – Уинипег          4:1

Бъфало – Ню Йорк Айлъндърс 3:2 след продължение

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 76 точки, Торонто 63, Тампа Бей 59
Столична дивизия: Каролина 64, Ню Джърси 62, Ню Йорк Рейнджърс 57

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 61, Уинипег 59, Минесота 54
Тихоокеанска дивизия: Сиатъл 58, Лас Вегас 58, Лос Анджелис 56
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР