Бостън Ред Сокс обърна Лос Анджелис Доджърс с 9:6 като

...
Бостън Ред Сокс обърна Лос Анджелис Доджърс с 9:6 като
Коментари Харесай

Деветата титла на Ред Сокс е на крачка разстояние

Бостън Ред Сокс обърна Лос Анджелис Доджърс с 9:6 като посетител и към този момент допира шампионската купа в МЛБ. " Червените чорапи " поведоха с 3-1 победи в Световните серии и ще имат три шанса да затворят финала – един довечера в последния мач на ст. " Доджър " в Ел Ей и вероятно още два на своя " Фенуей Парк " във вторник и сряда. За клуба това би била четвърта Купа на комисионера в последните 15 сезона и общо девета в историята.

След като изтръгнаха 18-инингов триумф в историческия мач №3 предходната нощ, късно нощес " мошениците " имаха чудесна опция да изравнят резултата в шампионската серия на 2-2. Домакините от Лос Анджелис водеха с 4:0 след 6 ининга, само че в последните си три отбрани позволиха 9 точки и сведоха до най-малко възможностите си да побеждават с първа купа след 1988 година



В виновник още веднъж се трансформира холандският клоузър на Доджърс Кенли Янсен (BS 2), който във втори следващ мач се качи на хълма в 8-ия ининг и за втори следващ път изпусна задатъка, сервирайки хоумрън. Удари го Стив Пиърс, завъртял соло обиколка при 1 навън за 4:4.

Обратът на гостите стартира още в 7-ия, когато Мич Морланд изстреля троен хоумрън против третия питчер на домакините в частта – Райън Медсън (Н 1), наследил рънери по базите от стартера Рич Хил и риливъра Скот Аликзандър. Още трима питчери се изредиха на възвишението в 9-ия ининг, единствено за поемат последните пирони в ковчега на отбора си – Дилън Флоро (L 0-1), Алекс Ууд и Кента Маеда пуснаха общо 5 точки от единични шлагери на Рафаел Деверс и Ксандер Богартс и двоен с 3 RBI на неудържимия Пиърс.



За Ред Сокс хвърляха общо четирима питчери. Стартерът Едуардо Родригес създаде 5 ининга и 2/3, а последния навън в 6-ия направи Мат Барнс. Именно в това нахлуване Ел Ей означи четири пъти с помощта на неверно разиграване с точка, последвано от троен хоумрън на Ясиел Пуиг. За два ининга от булпена излезе Джо Кели (W 1-0), а Крейг Кимбръл затвори мача, макар че даде двоен хоумрън на Енрике Ернандес в 9-ия.

Минути след края на срещата мениджърът на Бостън Алекс Кора изненадващо разгласи, че сменя избора си за питчер в мач №5. Вместо оповестения авансово Крис Сейл, който даже даде нормалната конференция, топката ще поеме Дейвид Прайс, хвърлял 6 ининга в мач №2 в сряда и един ининг като риливър в мач №3 в петък. Срещу него Лос Анджелис ще опълчи различен левичар – аса Клейтън Кършоу.



СВЕТОВНИ СЕРИИ В МЛБ 2018

Мач №4, 27 октомври
Лос Анджелис Доджърс - Бостън Ред Сокс 6:9 (1-3 в серията до 4 победи)
ст. " Доджър "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БОСТЪН
0
0
0
0
0
0
3
1
5
9
8
1
ЛА ДОДЖЪРС
0
0
0
0
0
4
0
0
2
6
9
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР