Бостън победи като гост носителя на Купа Стенли Вашингтон с

...
Бостън победи като гост носителя на Купа Стенли Вашингтон с
Коментари Харесай

Бостън прекъсна серията си от 14 поредни мача без победа срещу Вашингтон

Бостън победи като посетител носителя на Купа " Стенли " Вашингтон с 1:0 в среща от постоянния сезон на Националната хокейна лига.

Така Бостън прекъсна серията си от 14 следващи мача без победа против Вашингтон и реализира първи триумф от 2014 година насам.

Единственото попадение в дуела осъществя Дейвид Крейчи в 31-ата минута.

За последно Бостън победи Вашингтон с 4:2 на 29 март 2014 година.

Финландският вратар на Босън Туука Раск направи 24 спасявания и сложи нов клубен връх по брой победи в мачовете от постоянния сезон на НХЛ. Успехът против Вашингтон стана за 31-годишния пазач 253-и в 477 срещи от постоянния сезон. Раск усъвършенства достижението на канадеца Тайни Томпсън, който е играл за Бостън от 1928 до 1931 година, и има 252 победи в 468 мача.

Boston Bruins goaltender Tuukka Rask has passed Tiny Thompson for the most wins in franchise history with 253. #NHLBruins

1. Tuukka Rask - 253
2. Tiny Thompson - 252
3. Frank Brimsek - 230
4. Gerry Cheevers - 226
5. Tim Thomas - 196 pic.twitter.com/diP4BrIbNg
— Complete Hockey News (@CompleteHkyNews) 3 февруари 2019 година Руският нападател Александър Овечкин се появи в игра за Вашингтон за първи път след паузата за Мача на звездите. Той пропусна дуела против Калгари поради отхвърли си да играе в звездното шоу. По тази причина, съгласно разпоредбите на Лигата, играчът е задължен да пропусне един мач преди или след уикенда за Мача на звездите.

Бостън заема четвърто място в Източната конференция на НХЛ с 63 точки от 52 мача, а Вашингтон се смъкна на седма позиция с 62 точки.
Трима някогашни играчи на Каролина се разписаха за Калгари при триумфа против някогашния си отбор с 4:3. Елиас Линдхолм, Дерек Райън и Ноа Ханифин означиха по едно попадение против някогашния си отбор.

Джонатан Друен се разписа в 58-ата секунда на продължението и донесе успеха на Монреал над Едмънтън с 4:3. за него това е 15-о попадения за сезона.

Макс Доми се отличи с гол и асистенция за спечелилите, а по една шайба прибавиха Яспери Котканиеми и Шей Уебър.

За Едмънтън две попадения осъществя Леон Драйзайтъл, а един гол вкара Конър МакДейвид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР