Boss Open, финалМатео Беретини – Анди Мъри 6-4 5-7 6-3Анди

...
Boss Open, финалМатео Беретини – Анди Мъри 6-4 5-7 6-3Анди
Коментари Харесай

Контузия на Мъри помрачи чудесния финал с Беретини в Щутгарт


B oss Open, край
Матео Беретини – Анди Мъри 6-4 5-7 6-3


Анди Мъри и Матео Беретини изиграха прелестен край в Щутгарт, само че за жалост третият сет бе засенчен от контузия на шотландеца. Все отново двамата доиграха дуела и международният №10 завоюва купата след 6-4 5-7 6-3 – шестата в кариерата му.

След превъзходното начало на сезона на трева за някогашния № бе притеснително, че казусът пристигна точно в региона на сменената тазобедрена става. Това беше първият му край на сингъл на тази настилка от извоювания Уимбълдън ’16.

За Матео това бе превъзходно завръщане на корта, откакто травма го извади от кортовете и докара до първата му интервенция след Индиън Уелс. Той победи Албот, Сонего и Оте, преди да завоюва и финала, с цел да стане първенец в Щутгарт за повторно.

Сблъсъкът можеше да завърши доста по-рано. Беретини водеше с 6-4 4-4 15-40, само че не съумя да се възползва от възможностите си за пробив. Признаците за контузия при Анди не се появиха до началото на третата част и преди този момент той се придвижваше доста добре по корта.

След впечатляващите старания, които постави, с цел да обърне развоя във втория сет, Мъри изиска медицински таймаут още при започване на третия. Най-големият проблем за него бе, че травмата пречеше на осъществяването на началния му удар – сервисите му станаха доста по-бавни и предоставиха самодейността на съперника му.

Беретини не успяваше да се възползва оптимално от очевидните усложнения на съперника си, само че въпреки всичко при 5-3 30-40 го разноски по корта и го преодоля на мрежата, а в идната точка бе нападателен и провокира неточност в играта на шотландеца. Двукратният първенец от Уимбълдън обаче не спря да се бори и обезврежда заплахата с уинър. Втората опция обаче бе осъществена.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР