Boss Open, четвъртфиналАнди Мъри – Стефанос Циципас 7-6(4) 6-4Анди Мъри

...
Boss Open, четвъртфиналАнди Мъри – Стефанос Циципас 7-6(4) 6-4Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри записа най-голямата си победа от 2016 г. насам с успех над Циципас


Boss Open, четвъртфинал
Анди Мъри – Стефанос Циципас 7-6(4) 6-4


Анди Мъри може и да не наподобява като същия тенисист след подмяната на тазобедрената си става, само че към момента е един от най-хубавите в Тура на трева. Британецът потвърди това, елиминирайки със 7-6(4) 6-4 топ поставения в Щутгарт Стефанос Циципас.

Успехът отбелязва първата победа на някогашния №1 над състезател от топ 5 от 2016 година насам.

Двукратният първенец от Уимбълдън показва, че се усеща удобно на настилката, до момента в който Стефанос продължава да търси формулата за положително показване на трева.

Анди по този начин и не позволи пробив, като стоеше доста по-добре в разиграванията от противника си. Резултатът можеше да е даже по-убедителен, само че през днешния ден сервисът на Циципас бе на равнище и това резервира интригата.

В идващия кръг Мъри чака Мартон Фучович или Ник Кирьос.

Междувременно завръщането на Беретини се развива добре и международният №10 също е на полуфиналите в Щутгарт. Днес той сподели тенис, непосредствен до нормалното му ниво, с цел да преодолее Лоренцо Сонего с 3-6 6-3 6-4.

Съперник на италианеца ще бъде Оскар Оте, който продължи напред без игра – Бенджамин Бонзи се отхвърли заради контузия преди началото на срещата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР