Босовете на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев са

...
Босовете на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев са
Коментари Харесай

Криптоаферистите от NEXO се преселиха в Канада

Босовете на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев са напуснали Дубай тази есен, където се укриваха месеци наред след акцията на прокуратурата против настоящото от София без финансов лиценз сдружение за търговия с цифрови финанси и са се открили за непрекъснато в Торонто, Канада, разкриват досегашни чиновници в сдружението им.

 

Внезапното овакантяване на Дубай от страна на Тренчев и Кънчев се е стояло в средата на октомври, броени дни откакто Софийски градски съд анулира европейските им заповеди за арест, издадени от прокуратурата. Вместо към Стария континент обаче, криптоаферистите са се озовали в Канада, като съгласно неофициална към този момент информация и двамата са се сдобили с канадски паспорти.

 

Твърди се, че Коста Кънчев и сътрудникът му Тренчев са си купили тузарски жилища в Мисисага – част от административния регион на Торонто, най-големия град в Канада и център на провинция Онтарио. Предположенията на техни чиновници са, че босовете на Nехо ще отворят в Канада ново сдружение за криптотърговия и посредством подставени лица ще се опитат още веднъж да навлязат на американския пазар. На 19 януари т.г. Тренчев И Кънчев, както и сдружението им за търговия с цифрови финанси Nехо, се снабдиха с 5-годишна възбрана от федералната Комисия по скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати да оперират на територията на Америка, а на компанията им беше наложена санкция от 45 милиона $, която беше утвърдена от прокурорите на 8 американски щата – Ню Йорк, Калифорния, Вашингтон, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина и Върмонт.

 

В България Кънчев, Тренчев и съдружниците им в Nехо Калин Методиев и Траян Николов са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари и за банкови и застрахователни покупко-продажби, довели до обилни вреди и непозволени приходи. Според обвиняването групата е работила от началото на 2018 година на територията на България, Англия, Северна Ирландия и Кайманови острови, като е била основана за да прави разнообразни закононарушения, измежду които пране на пари, данъчни измами, компютърни закононарушения и осъществяване на банкова активност без лиценз. В хода на следствието стана известно, че през Nехо са минали близо 80 милиарда $ оборот за 5 години, а сдружението държи в портфейла си биткойни и други криптовалути на обща стойност съвсем 3 милиарда $. Обвинителният акт против босовете на Nехо към момента не е импортиран в съда, а прогнозите са, че прокуратурата ще удължи периода на следствието, което публично би трябвало да завърши до 12 януари 2024 година

 

Според мълвата, която интензивно се носи в IT  сектора, някогашният народен представител от „ Реформаторския блок “ Антони Тренчев и сътрудникът му Коста Кънчев към този момент обмислят смяна на името на компанията си, защото след възбраната на Nехо да оперира в България са изгубили огромна част от клиентите си и изпитват компликации за привличането на нови вложители. Твърди се, че в Дубай двамата са имали проблеми с арабски вложители и поради това предпочитали да изоставен Емирството, въпреки да разполагат с парцели за милиони долари там.

 

„ Дори името на сдружението да бъде променено, то още веднъж няма да може да оперира в Съединени американски щати. По-вероятно е Тренчев и Кънчев да основат нова компания за търговия с цифрови финанси в Канада и посредством подставени лица още веднъж да се опитат да навлязат на американския пазар “, допускат осведомени с методите на чевръстите финансови въжеиграчи.

 

Неотдавна за Торонто са отпътували и съпругите на двамата аферисти, като съгласно мълвата Теодора, която живее на фамилни начала с Коста Кънчев, е родила момиченце преди месец в Канада.

 

Половинката на Антони Тренчев – миската Ваня Пенева, пък е в напреднала бременност и се чака всеки миг да роди второто си дете от тогавашния народен представител и сегашни криптоаферист.

 

Красивата Ваня Пенева, носителка на короната „ Мис България “, също е въвлечена в огромната скица за пране на пари и финансови измами на Nехо, като съгласно ангажирани с следствието босовете на компанията Коста Кънчеви Антони Тренчев са купили парцели на стойност над 150 милиона евро в Париж, Кан, Лондон, Виена, Ню Йорк и Дубай през 2021 и 2022 година Първоначално множеството от имотните покупко-продажби били сключвани на името на офшорни компании с подписа на Мис България Ваня Пенева.

 

Впоследствие парцелите били прехвърляни на други офшорни сдружения за замитане на следи. Въпреки съществуването на данни, че покупката на влиятелните парцели е финансирана с пари на клиенти, подали средствата си в криптовалута при Nexo, до този миг няма данни баровските парцели отвън граница на Кънчев, Тренчев и Ваня Пенева да са открити и запорирани.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Ваня Пенева криптоаферист Антони Тренчев Коста Кънчев Nexo Калин Методиев Траян Николов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР