Босоного момиче крачи бавно и нетрезво по прашния път между

...
Босоного момиче крачи бавно и нетрезво по прашния път между
Коментари Харесай

Твърде цветущо описание на случващото се по морето


Босоного момиче крачи постепенно и нетрезво по прашния път сред хотелите на едно курортно градче на юг. Босите крайници тормозят ходилата, пръстите на едната ръка развяват из въздуха обувките с токчета. Приятелят й я поддържа, с цел да не падне.

Прибиране от бара след следващия безпаметен ваучър. Утрото милва, само че и пожелава " Лека нощ “…

Туристите по крайбрежията ни са толкоз, че две " Черни морета “ ще трябват, с цел да ги поберат.

Плажове, нощни заведения, кръчми - всичко е цялостно. Сезон на утехата, сезон на забравата, сезон след умората от ковид. Рекорди. От всевъзможен вид. И все същите тегоби.  

Понеже си е по нашенски, кръчмите са с приоритет.

Пълнеж по масите, заряд в менюто. Всякакви екзотични заглавия на четири резана домат, два патладжана, една печена чушка, бучка сирене и… цена от 9,50 лв.. Всъщност, за салата под осмица забравете. Едни и същи " Балкантурист “ произведения, само че в актуален ценоразпис. На някои места сиренето още се стърже на ренде.

Рибата - безумство в числа, обслужване- " дай парите и бягай, че чакаме други “. Водата с пари, препеченият самун също. Наченки на " състрадание “, само че по отношение на пълнежа на апаратите за стерилизация. Всяка повърхност е застроена или се строи по нея. Хотел до хотела. Масите на кръчмите са завладяли всяка тротоарна повърхност, а тълпи туристи минават около хранещи се хора. Ресторант със 150 места и една тоалетна. Няма мъжка, няма дамска, една за всички и опашка като при купонна система. Важни са масите, не комфортът.

Иначе усмивки, на всички места. Дори по паркингите, строени по време на омразния комунизъм. Но в този момент - " Заповядайте, 8 лв. “, посреща напомпан и остриган образец. Пари от въздуха.

Свободна зона край къмпинга, само че най-малко за колата ще платиш. Пък лимонадата в бийч бара наоколо е 13 кинта... Местният " чичак “ обаче всяка вечер смуче мастика. С моряшка фланелка, само че пред магазинчето. Патрончето е на ниска цена, написа " 24Родопи ". Да не е наивник като туристите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР