Босненски сърбин е арестуван, след като се опита да продаде

...
Босненски сърбин е арестуван, след като се опита да продаде
Коментари Харесай

Босненски сърбин опита да продаде оригинала на босненския мирен договор

Босненски сърбин е задържан, откакто се опита да продаде автентичен документ от мирното съглашение от Дейтън от 1995 година, което постави завършек на войната в Босна, оповестява локалната полиция, представена от " Ройтерс ".

Документът беше липсващ преди десетилетие . Мъжът, който медиите посочват като Зеляко Кунтос, някогашен водач на босненско-сръбски някогашен ръководител на Народното събрание, и съобщи, се опитвал да продаде документа за 100 000 босненски марки - 60 000 $.

Съгласно контракта Босна бе разграничена на два самостоятелни района - Федерация, споделена от босненските хървати и мюсюлманските бошнаци и доминираната от Сърбия - Република сръбска.

" Лицето З.К., което е получило през 2017 година истинския документ, написан на британски език за мирното съглашение от Дейтън, е обвинено в предлагането му за продажба, с цел да получи противозаконни облаги ", се споделя в изказване на полицията. Властите не дават повече детайлности.

През 2008 година член на президентството разкри, че истинският документ на мирния контракт на британски липсва. Кунтос задържан в Пале край Сараево. Все още не е ясно по какъв начин е получил документа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР