Босненецът Нерман Фатич спря още на старта на квалификациите една

...
Босненецът Нерман Фатич спря още на старта на квалификациите една
Коментари Харесай

Янаки Милев: Не беше моят ден, ще се раздам при двойките

Босненецът Нерман Фатич спря още на старта на квалификациите една от българските очаквания Янаки Милев. Националът на България за " Купа Дейвис ", който получи " уайлд кард " за пресявките на Sofia Open 2023, отпадна след 3:6, 1:6.

" Беше сложен мач за мен, защото не демонстрирах най-хубавото, на което съм кадърен. Той игра много добър тенис. Доста ми е гадно сега, тъй като в последните няколко седмици поставих оптимални старания, с цел да се приготвя за шампионата. Просто в  тениса е по този начин, колкото и да тренираш, има дни, в които не ти се получават нещата. Днес беше един от тези дни. Това не ме смъква душевен. Благодарен съм за опцията да вземам участие тук. Ще продължа да упражнявам и да работя. Надявам се резултатите да стартират да се получават ", сподели Янакиев.

Накрая на втория сет пробвах да освободя ръката, да пожертвам малко повече. Но нещата не ми се получаваха през днешния ден. Имаше моменти в първия сет, в  които прибързвах бързо. Това ми попречи да си разреша да реализира резултат, в който да му вкарам малко напрежение ”, разяснява след мача Милев.

Той не пропусна да пожелае повече шанс на своите съотборници в националния тим на България, които още не са почнали присъединяване си в шампионата. Утре това ще стори Александър Донски, още веднъж в квалификациите, за които получи " уaйлд кард ".

" Пожелавам на другите българи триумф. Те също са положили доста старания за този шампионат. Подготвени са. Пожелавам им триумф и да покажат всичко, на което са способни ", добави Милев.

Дебютантът в шампионата ще играе и на двойки в тандем с Пьотър Несторов.

" Чакам моят сътрудник  да се върне от Кувейт и започваме. Излизаме за победа. Когато играя с него се усещам по друг метод. Имам повече независимост в главата, върху тялото си. Играя доста по-добре, тъй като знам, че има човек до мен, който постоянно ме поддържа. За което съм му признателен. Ще се постараем да стигнем колкото се може по-напред в шампионата ", приключи Милев.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР