Босна заяви, че ще върне гражданите на страната, които са

...
Босна заяви, че ще върне гражданите на страната, които са
Коментари Харесай

Босна си прибира гражданите, били се за ДАЕШ в Сирия

Босна съобщи, че ще върне жителите на страната, които са хванати , до момента в който се бият за ДАЕШ и които ще се изправят пред правосъдни производства при завръщането си в балканската страна, оповестява АП.

Около 260 жители на Босна с в лагерите в Сирия , в това число почти 100 мъже и 160 дами и деца, съобщи министърът на сигурността Драган Мектич.

Мектич упорства, че ще бъдат признати единствено доказани жители на Босна . Той добавя, че ще бъдат употребявани ДНК проби като част от процедурата.

" Ще приемем единствено тези, за които несъмнено можем да потвърдим, че са жители на Босна и Херцеговина. Ние сме длъжни да създадем това заради интернационалните конвенции . "
 Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска държава”
Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска страна ”

Анкара е депортирала американски екстремист и скоро ще депортира седем германци

Босна вкара затвор до 10 години за свои жители, които се бият в спор в чужбина или вербуват други .

Мектич разяснява, че дамите, които готвят или почистват за ДАЕШ, ще бъдат третирани като " дейни членове ", тъкмо както мъжете, които са взели участие в сраженията.

9 някогашни бойци и 3-годишно дете , чието семейство е убито, трябваше да се върнат в Босна предишния месец , само че завръщането им се забави от възобновените боеве в Сирия, добавя Мектич.
 Холандия би трябвало да връща деца на майки от ДАЕШ
Холандия би трябвало да връща деца на майки от ДАЕШ

Самите майки не е належащо да бъдат признати назад в Холандия

Турция към този момент депортира холандски и американски жител и разгласи проекти за експулсиране на доста други непознати жители , откакто държавното управление желае да изпрати назад пленените задгранични бойци в техните страни.

Длъжностни лица в Босна предходната седмица показаха отвращение , откакто френският президент Еманюел Макрон в изявление дефинира страната като " тиктакаща бомба със закъснител " поради " завръщащите се джихадисти ".

През 2014 година Босна става първата страна в Европа, която вкарва периоди със затвор за свои жители, които се бият в чужбина .

Бойци, които по-късно се завръщат в страната, са съдени и в множеството случаи наказани да излежават присъдите си в пандиза .
 Макрон захапа и Босна - назова я бомба с джихадисти
Макрон захапа и Босна - назова я бомба с джихадисти

Френският дипломат в страната ще бъде привикан за обяснение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР