Босна и Херцеговина се присъедини към позицията на страните членки

...
Босна и Херцеговина се присъедини към позицията на страните членки
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина се присъедини към позицията на страните членки на ЕС за ситуацията в Украйна

Босна и Херцеговина се причисли към позицията на страните членки на Европейски Съюз за обстановката в Украйна, осъждайки дейностите на Русия, и разгласи, че в сходство с опциите си ще продължи да оказва поддръжка за Украйна, се споделя в изказване на ръководителя на Председателството Желко Комшич, оповестяват локалните медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 766
Комшич е разговарял тази заран с шарже-д-афера на украинското посолство в Сараево, който го е уведомил за нападението и е споделил, че Украйна и в бъдеще ще търси поддръжката на Босна и Херцеговина.

Мюсюлманският член на Председателството Шефик Джаферович осъди " най-остро непредизвиканото с нищо навлизане на Русия в Украйна. С мислите и молитвите си съм с хората и градовете в цяла Украйна, които са под бруталните офанзиви на съветските военни сили ", съобщи Джаферович.

Босненското Председателство има трима членове и решенията в него се взимат с консенсус.

Третият член на Председателството, сърбинът Милорад Додик сподели през вчерашния ден, че Босна и Херцеговина би трябвало да остане неутрална във връзка с украинската рецесия. Той съобщи още, че босненската Република Сръбска няма да вземе нито една мярка, която да наруши връзките й с Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 766  Екологичен потенциал осъди уверено нападението против Украйна Екологичен потенциал осъди уверено нападението против Украйна  Дете почина при обстрел на блок в Харков Дете почина при обстрел на блок в Харков  Борис Джонсън: Нахлуването на Русия в Украйна е злополука за Европа Борис Джонсън: Нахлуването на Русия в Украйна е злополука за Европа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР