Босилекът олицетворява семейното щастие и се свързва с дългия и

...
Босилекът олицетворява семейното щастие и се свързва с дългия и
Коментари Харесай

Ароматна И Достъпна За Всеки, Тази Мощна Билка Пази Дома От Изневери И Привлича Пари!

Босилекът въплъщава фамилното благополучие и се свързва с дългия и благополучен сватбен живот. Смята се, че в случай че човек отглежда вкъщи това растение, хармонията у дома му е обезпечена.

Древните магьосници са съветвали дамите, които се тормозят, че брачният партньор им може да кривне от правия път, да го напръскат с прашец от стрита и изсушена билка, до момента в който спи. Днес все по-малко дами прибягват до тази процедура, само че по тази причина пък всяка уважаваща себе си кулинарка има на разположение клонче босилек.

Освен от любовни терзания той защищава и от безпаричие. Според остаряло поверие, в случай че човек носи всеки ден листенце босилек в джоба си, скоро ще се снабди с по-висока заплата или пък ще завоюва от хазартна игра, ако има навика да играе.

В предишното прадедите ни са считали, че скъпи са освен листата от ароматното растение, само че и корените от него. Те са ги употребявали, с цел да прогонят злите духове или пък да предпазят несъмнено място от зли очи.

И до през днешния ден в някои общества е жива традицията клончета от босилек да се слагат на входната врата, с цел да се усещат предпазени жителите на дома от недоброжелатели и завистници, написа sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР