Босът на Ред Бул Рейсинг – Хелмут Марко заяви, че

...
Босът на Ред Бул Рейсинг – Хелмут Марко заяви, че
Коментари Харесай

Още един лъч светлина за старт на сезон 2020 във Формула 1

Босът на Ред Бул Рейсинг – Хелмут Марко съобщи, че тимовете са в подготвеност сезон 2020 да стартира в Австрия през юли, каквито информации се появиха в последните дни.

„ Няма да бъде елементарно, само че ние сме подготвени да стартираме сезон 2020 във Формула 1 през юли в Щпилберг. Ще е въпрос на логистика с всички тимове и водачи. Надявам се да намерим решение да стартираме сезона в родната ми страна “, изрече очакванията си 76-годишният Марко пред Международната спортна прес асоциация.

До момента 9 надпревари от календара бяха анулирани. Никой не има вяра, че това във Франция на 28 юни ще се организира, само че австрийците таят своите очаквания, че тяхното ще се състои, въпреки и без аудитория.

„ Нуждаем се от 3 седмици, с цел да се подготвим “, настояват уредниците в Австрия.

Това значи, че до началото или най-късно доникъде на юни би трябвало да бъде взето решение за Голямата премия на алпийската страна.

След новината, че всеобщият спорт в Австрия ще се възобнови от 1 май, спортният министър и вицеканцлер – Вернер Коглер разкри:

„ Мога да си показва, че Щпилберг ще се оправи с организацията на Гран при през юли. Ако обстановката с ковид не се утежни още веднъж, шансът за надпреварата е жив. “

Хелмут Марко добавя:

„ Близо до пистата има малко летище – Целтвег, където може да уредим чартърни полети. Въпросът е: дали всички хора, в това число водачите, личният състав и медиите ще бъдат тествани за COVID-19? И всички ли ще получат право да пътуват? Ако някой е с позитивен тест, дали всички ще бъдат под двуседмична карантина? “

Той има увереността, че са вероятни 2 надпревари в Австрия.

„ Можем да създадем първото в неделя, а второто – идната сряда “, приключва Марко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР