Босът на Ботев Пд Антон Зингаревич посети Колежа във вторник

...
Босът на Ботев Пд Антон Зингаревич посети Колежа във вторник
Коментари Харесай

Антон Зингаревич: Щастлив съм от огромния прогрес, ще се върна за откриването на Колежа

Босът на Ботев Пд Антон Зингаревич посети " Колежа " във вторник следобяд. След това той даде изявление пред уеб страницата " plovdivnews.bg ".

Г-н Зингаревич, добре пристигнали на стадион " Христо Ботев ". Последния път, когато бяхте тук стадионът беше още недодялан градеж, а в този момент можем да кажем че е съвсем приключен, какво мислите и удовлетворен ли сте от това, което виждате?

- Разбира се, благополучен съм от големия напредък до момента, това постоянно е била нашата фантазия - да се върнем на " Колежа " и да играем тук. Много работа е свършена, аз бях тук ноември и всичко беше друго, само че благодарение на ПИМК (б.р. - компанията строител) и инициативността на Илиян Филипов сме тук, всички работим дружно и съм доста благополучен че ще можем в края на месеца да домакинстваме тук.
 Ботев (Пловдив) си хареса още един състезател на Пирин (Благоевград)
Ботев (Пловдив) си хареса още един състезател на Пирин (Благоевград)

" Канарчетата " са се насочили към нападателя Данило Кондраков

В този смисъл подготвен ли е клубът с цялостната организация по откриването?

- Работим по това. Всъщност нямаме съответна времева линия по кое време да бъде подготвен стадионът, тъй че това е предизвикателство за всички за нас - за ПИМК и клуба. Надяваме се, че ще имаме задоволително време да се подготвим, няма да бъде елементарно, само че ще дадем всичко от себе си и се надявам на 29 април да имаме тук почитатели, които да ни поддържат и да се любуват. Нашата цел е всичко да е готово за мача на 29-ти (б.р. - против Левски), мениджмънът на клуба има задача на раменете си, която да свърши. Времето наближава бързо и би трябвало да сме подготвени.

Работи ли се към този момент по селекцията, тъй като единствено мощен тим ще може да цялостни новия стадион?

- Разбира се, работим по това и мисля, че в този момент сме по средата на някаква смяна на тима. Както виждате има доста млади играчи, които стартират да взимат своя късмет и тази част от сезона до неговия край е доста значима за нас и най- към този момент това да играем трогателен футбол, с цел да може почитателите да са щастливи и когато дойдат да гледат мач това да се трансформира в горделив миг за тях, подкрепяйки тима. Работим по селекцията непрекъснато и ще забележим какво ще стане лятото, само че несъмнено желаеме да вършим тима все по-добър.

Ботев преотстъпи няколко футболисти, те ще се върнат ли още веднъж през лятото в клуба?

- Ботев преотстъпи чартърен Ману, Рабей и Брахими, тъй че те сигурно ще се върнат лятото, само че въпросът е какво ще стане по-късно. Мисля, че и тримата имат още 1 година от контракта, по тази причина когато дойдат ще решим за всеки какво е най- добре за клуба и за футболиста персонално и ще намерим някакво решение.
 Зингаревич дойде на ревизия на
Зингаревич дойде на ревизия на " Колежа "

Стадионът скоро ще получи позволение

Има някои играчи с изтичащи контракти - Па Конате и Ханкич, водят ли се към този момент договаряния за тяхното възобновяване?

- Твърде е рано да се ангажираме с нещо съответно, само че ще забележим в идващите седмици какво ще се разберем с играчите, има няколко индивида с изтичащи контракти освен Па Конате и Ханкич. Мисля, че в идващите седмици ще имаме по-добро съгласие за това какво желаят и клуба, и играчите, с цел да намерим решение кое е най-добре за всеки по настрана и да забележим кое е най- добре за клуба и кариерата им.

Как виждате съществуването на втория тим, който сега е на последно място във Втора лига?

- Както доста пъти съм казвал Б-отборът е доста значим за нас, тъй като планът с академията ни е доста сериозен и влагаме пари в това. Ще създадем всичко допустимо тимът да остане във Втора лига, може да се наложи и най-после на сезона да бъдат изпратени играчи от първия тим, с цел да оказват помощ. Преди всичко има доста млади момчета, които играят за тима и може би имаме един от най- младите тимове в тази лига, което е извънредно значимо и цел за нас.

Работи ли се още веднъж по това Ботев да има нов главен спонсор, откакто договорът с досегашния Winbet изтича юни месец и допустимо ли е стадионът да носи името на спонсор?

- Имаме оферти и от Winbet и от други компании за спонсорство, само че имаме още малко време да обмислим и да проучваме офертите от проспектиращите компании с които може да работим и считам, че до няколко седмици ще го създадем. В бъдеще е допустимо стадионът да носи името на някой спонсор, само че сега най-важно е да стартираме да играем тук и да покажем какви събития и мачове ще вършим. Както доста тимове по целия свят вършат и ние мислим за името на стадиона доста съществено, само че просто мисля, че сега не е вярното време в този момент, първо да стартираме да играем тук.

Кога да ви чакаме още веднъж на мач на Ботев?

- Със сигурност ще съм тук на откриването и ще опитам да съм тук колкото е допустимо по- постоянно както бях въз основата в Коматево. 29-ти април е цел за доста от нас, в това число и за мен, с цел да подкрепим тима.
 Ботев (Пловдив) стартира подготовка за мача с ФК ЦСКА 1948
Ботев (Пловдив) стартира подготовка за мача с ФК ЦСКА 1948

" Канарчетата " се изправят против " алените " в понеделник от 20:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР