Бос №1 на “Коза Ностра почина в болницата на град

...
Бос №1 на “Коза Ностра почина в болницата на град
Коментари Харесай

Матео Месина Денаро отнесе тайните на мафията в гроба

Бос №1 на “Коза Ностра ” умря в болничното заведение на град Акуила
Отказал религиозно заравяне - считал католическите духовници за лицемери

Не издаде приятелите си на полицията

Смятаният за висш необут на мафията 61 годишен Матео Месина Денаро умря в нощта на неделя против понеделник от израстък на дебелото черво откакто бе няколко дни в необратима кома. В смъртния му час край неговото легло в болничното заведение “Сан Салваторе ” на град Акуила са били трансфериралата осемдесетте години майка на покойника - Лоренца, щерка му Лоренца и племенничката-адвокат, също Лоренца. Независимо от окаяното положение в последно време на Матео Месина Денаро, стаята, където той е бил приет в болница, до понеделник сутринта е била непрекъснато защитавана от 15 въоръжени служители на реда, карабинери и бойци. Най-вероятно през идващите дни тленните остатъци на мафиота ще бъдат превозени до родния му сицилиански град Кастелветрано, където би трябвало да бъде заровен в стеснен фамилен кръг. При това без да бъде опят от духовник, както той бил поискал приживе, защото считал католическите духовници за лицемери, сребролюбци и продажници.

Кончината на Матео Месина Денаро незабавно стана вест номер 1 в Италия и измести от първите страници на вестниците и от челата на осведомителните уеб сайтове текстовете към умрелия в петък някогашен повторен президент на страната Джорджо Наполитано. “Червената нишка ” в многочислените изявления е изводът на техните създатели, че всепризнатия необут №1 на “Коза Ностра ” е занесъл в гроба всички секрети на проведената престъпност в Сицилия от последните десетилетия, които сигурно е знаел. И преди всичко отговорите на въпросите за какво през 1992 и 1993 година мафията афишира война на страната, организирайки атентатите против проверяващите закононарушенията ѝ нейни върли врагове - именитите магистрати Джовани Фалконе и Паоло Борселино, имат ли пръст в кървавите касапници високопоставени политици и държавници, кои са представителите на правосъдната власт, които са обезпечили “чадър ” над изчезналите вдън земя нарушители? Сред които най-известният е Месина Денаро, против който има издадени няколко доживотни присъди за осъществени персонално 14 убийства и за присъединяване в серия атентати в Сицилия, Милано, Рим и Флоренция. Но който три десетилетия се укрива сполучливо от търсещите го къде ли не антимафиоти, като даже наследява на върха на “Коза Ностра ” митичния “капо ди тути ” Тото Риина след ареста му и съумява да скрие на несъмнено място неговия значим за правораздаването списък - друга огромна загадка, която “кръстникът ” отнася в гроба.

След ареста му на предишния 16 януари в клиниката “Ла Мадалена ” в Палермо, където е бил подложен на химиотерапия под непознато име, Матео Месина Денаро, афишира пред прокурорите, че в случай че не била тежката му болест, той в никакъв случай нямало да бъде хванат. После им декларира, че е човек на достойнството и няма да издаде нито едно име на негови съратници, нито пък ще разкрие връзките си с приятели, предприемачи и политици, които напрактика е управлявал през годините до момента в който е бил в конспиративност. И устоява на дадената дума, а също така съумява да накара извънбрачната си щерка Лоренца Аланя, която е единственото му дете, да одобри неговото фамилно име Месина Денаро. Нещо повече - младата жена довежда в болничното заведение в Акуила двугодишния си наследник, който да получи благословията на дядото. Така, както в миналото тя напълно дребна е била благословена от изживелия последните осем години от живота си в нелагалност татко на Матео и необут на мафията в Западна Сицилия - Франческо Месина Денаро. И в този момент, с новото си остаряло фамилно име, което преди няма и месец бе вписано във всичките ѝ персонални документи, 27 годишната Лоренца е посочена от изкарващи си хляба около “Коза Ностра ” кореспонденти за глава на едноименния мощен клан на проведената престъпност на острова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР