Боряна Калейн завоюва два сребърни медала във финалите на отделните

...
Боряна Калейн завоюва два сребърни медала във финалите на отделните
Коментари Харесай

Калейн със сребро на бухалки и лента

Боряна Калейн завоюва два сребърни медала във финалите на обособените уреди на 40-то Световно състезание по художествена гимнастика, което се организира в испанския град Валенсия, съобщи Българската федерация по художествена гимнастика.

Безапелационната игра на Калейн й донесе среброто във финала на бухалки с резултат 33.550. По-късно, тя остана втора и във финала на лента с оценка 31.850 точки. Преди двата финала и сребърните оценки за Боряна стана ясно, че родната ни прелест печели и втората самостоятелна квота за България за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

Другата ни състезателка – Стилияна Николова, остана шеста на бухалки, като не взе присъединяване във финала на лента. Златото на бухалки и лента отиде за представителката на Германия Даря Варфоломеев. Трета на бухалки остана украинката Виктория Оноприенко с 33.550, а на лента с бронза се окичи Екатерина Веденеева от Словения с 31.100 точки.

Така България към този момент има три медала от финалите на обособените уреди на Световното в Испания. Калейн взе среброто на бухалки и лента, до момента в който през вчерашния ден Николова се поздрави с бронза на топка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР