Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за жени ще представят

...
Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за жени ще представят
Коментари Харесай

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за жени ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в София

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за дами ще показват България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните поръчки за конкуренцията в столицата, която ще се организира в " Арена София " от 12 до 14 април.

Състезанието ще бъде дебютно за европейската ни шампионка Боряна Калейн през 2024 година, до момента в който Стилияна Николова към този момент взе присъединяване в шампионата от веригата Гран при в Марбея, където завоюва три златни оценки.

При ансамблите България ще бъде в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, като възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева ще започват и на първата Световна купа за сезона, която е този уикенд в Атина, Гърция.



В надпреварата в " Арена София " в средата на април ще се включат общо 55 самостоятелни състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла, които ще спорят за оценките в София.

За Италия в самостоятелното на килима ще забележим София Рафаели и Милена Балдасари, Израел ще бъде показана от Дария Атаманов и Даниела Муниц, а за Украйна в битката за медалите ще влязат Виктория Оноприенко и Таисия Онофричук. Бронзовата медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско от Беларус също ще спори за оценки при индивидуалистките.

Припомняме, че през юли 2023 година Изпълнителният комитет на ФИГ разреши на спортистите от Русия и Беларус да се състезават под безпристрастен статут от 1 януари 2024 година.

Очаква се в София да дойдат и мощните тимове на Израел, Италия, Япония, Бразилия, Украйна и други в битката при ансамблите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР