Боряна Калейн ще представи почти изцяло ново съчетания на бухалки

...
Боряна Калейн ще представи почти изцяло ново съчетания на бухалки
Коментари Харесай

Боряна Калейн с награда за Спортист №1 за месец юли

Боряна Калейн ще показа съвсем напълно ново съчетания на бухалки на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 14 до 18 септември в " Арена Армеец " в София.

Националката разкри, че след Европейския шампионат в Тел Авив са направени промени в композициите й, само че най-вече са на бухалки.

" Има промени в съчетанията ми, които бяха неизбежни, с цел да се увеличи оценката за компликация. Най-големи са те на бухалки, съчетанието е съвсем ново ", сподели Калейн на конференция.

Грацията беше наградена за състезател номер 1 на месец юли в анкетата на спортните редакции. Тя получи 14 гласа, откакто завоюва злато на обръч и сребро на лента на Световните игри в Съединени американски щати. Калейн взима премията за трети път в кариерата си.

В подреждането следват Емил Нейков (гребане), Лъчезар Вълчев (троен скок) и Изабела Янкова (планинско колоездене).

Калейн ще взе участие дружно със Стилияна Николова на Световна купа в Клуж (Румъния) от 26 до 28 август, което е последна инспекция преди шампионата на планетата в София.

" Подготовката за Световното състезание върви доста добре. Всичко се движи по нашия проект. Световната купа в Клуж ще бъде доста мощно съревнование, защото доста шампионати бяха анулирани и тя ще бъде последна преди шампионата в София. Аз и Стилияна Николова ще участваме. Състезанията пред българска аудитория са постоянно по-различни, тъй като отговорността е по-голяма. Напрежение ще има, няма да е умерено ", сподели още Калейн, която преди няколко дни беше наградена за " Гимнастичка на 2021 година " от Европейската гимнастика.

Личната й треньорка Марияна Памукова разкри, че Калейн прави към този момент моделирани тренировки преди Световното състезание.

" Започнахме да вършим моделирани тренировки, защото на Световния шампионат ще се играе в късните часове на деня, което не е особено за нашия спорт ", добави Памукова.

В събота и неделя Калейн и Николова ще играят демонстративно в границите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика за приз " Жулиета Шишманова " в Бургас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР