Боряна Калейн се класира за многобоя при жените на олимпийския

...
Боряна Калейн се класира за многобоя при жените на олимпийския
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Да съм тук е сбъдната мечта, дадох максимума от себе си

Боряна Калейн се класира за многобоя при дамите на олимпийския шампионат по художествена гимнастика в Токио. Българката приключи осма в квалификацията през днешния ден, макар че след третата ротация на уредите беше пета във краткотрайното класиране с 4-та оценка на бухалки, 6-а на топка и 9-а на обръч. При последното си излизане на килима Калейн игра на лента, само че позволи много неточности и получи 18-а оценка от всички 26 участнички, което я изпрати по-назад в подреждането.

$Състезанието беше много тежко, тъй като продължи през целия ден. Допуснах много глупави неточности, главно на обръч и на лента. Имаше някои грешки и в топката, само че считам, че дадох максимума от себе си. Аз по принцип съм уверена във всичките си съчетания, просто беше доста дълго съревнование. На моменти губех от концентрацията си, което може да бъде пагубно за всеки един състезател. Но мисля, че на този стадий имам още какво да покажа като благоприятни условия. За утрешния ден си поисквам да играя малко по-уверено и малко по-спокойно “, съобщи Боряна пред Българска национална телевизия след края на квалификацията.

„ Това, че съм тук е сбъдната детска фантазия за мен. Откакто се помня като играч постоянно съм казвала, че желая да вземам участие на Олимпиада. Това се сбъдна през днешния ден поради което съм доста щастлива. Лентата е най-трудният апарат и то освен тъй като е дълга 6 метра, само че и тъй като се въздейства от всички условия. От това, че е влажно, от това, че има климатици... само че не желая да се извинявам. В залата има огромно течение и това основава спомагателна компликация за изиграването на съчетанията “, добави тя пред Българска телеграфна агенция.

Калейн изясни, че огромната пауза сред изиграването на обособените съчетания също е повлияла върху представянето ѝ.

„ Тежкото не е това, че и четирите уреда са в един ден, това сме го правили и преди. Но паузата сред тях беше огромна и трябваше още веднъж сред всички съчетания да се загреем и това в допълнение ни умори и ни разконцентрира. Реално до момента не сме имали сходно съревнование и като за първи път мисля, че направихме всичко допустимо, с цел да се оправим в тези условия “, сподели още Боряна Калейн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР