Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 домакинството си на Херта (Берлин)

...
Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 домакинството си на Херта (Берлин)
Коментари Харесай

Борусия взе важни три точки и глътка въздух в дербито на дъното

Борусия (Мьонхенгладбах) завоюва с 2:0 семейството си на Херта (Берлин) в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Двата гола за играчите на Кристиан Пеинтингер, който води отбора в отсъствието на Ади Хютер, който е с ковид, бяха дело на Аласан Плеа от дузпа в 24-ата минута и Матиаг Гинтер в 59-ата минута.

“Жребчетата ” започнаха доста мощно дуела и на няколко пъти затрудниха стража на берлинчани сред 10-ата и 20-ата минути.

В 24-ата минута Аласан Плеа навлезе в наказателното поле и бе фаулиран. Първоначално съдията даде знак играта да продължи, само че след това бе отсъдена дузпа след интервенция на ВАР. Именно Плеа застана зад топката и откри резултата за 1:0. Играчите на Ади Хютер пропуснаха прелестно състояние за второ попадение в добавеното време на първата част, когато Плеа изведе чудесно Маркъс Тюрам самичък против вратаря, само че той бе застигнат от защитник и в последна сметка не съумя да насочи първокласен удар по посока на вратата.

“Жребчетата ” въпреки всичко вкараха втори гол в 60-ата минута, когато Матиас Гинтер надскочи защитата на гостите след корнер и направи 2:0. Това бе първо попадение на бранителя от април 2021-а година. В оставащият към половин час до края на дуела Херта усили оборотите и направи всичко допустимо да означи попадение, само че по този начин и не съумя да се добере до гол, който да им даде опция да търсят освен това от дуела. Ишак Белфодил и Юрген Екеленкамп се отличиха с най-сериозни пропуски за гостите.

С тази победа Борусия (Мьонхенгладбах) взе глътка въздух и зае 13-ото място със своите 30 точки, а берлинчани са на нежеланата предпоследна 17-а позиция с 23 точки, колкото има и Щутгарт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР