Борусия (Мьонхенгладбах) постигна солидна победа с 4:1 в гостуването си

...
Борусия (Мьонхенгладбах) постигна солидна победа с 4:1 в гостуването си
Коментари Харесай

Борусия прекъсна лошата си серия в гостуването на Хофенхайм

Борусия (Мьонхенгладбах) реализира солидна победа с 4:1 в гостуването си на Хофенхайм в дуел от 18-ия кръг на Бундеслигата. Точен през първата част за “кончетата ” на два пъти бе продуктът на школата на домакините Йонас Хофман (12’, 37’), Иляс Бебу (80’) понижи 10 минути преди края за подопечните на Андре Брайтнер, само че Ларс Щиндъл (83’) и Ханес Волф (90’) подпечатаха триумфа на гостите.

Двубоят стартира добре за футболистите на Даниел Фарке, откакто Хофман съумя да се възползва от центриране на Щиндъл и прати топката в мрежата за 1:0. Отново той удвои преднината на своя отбор в 37-ата минута. Първоначално попадението бе анулирано заради засада, само че след подробен обзор с ВАР се оказа, че такава няма и голът остана.

Играчите на Андре Брайтнер излязоха мобилизирани в търсене на бърз гол, само че по този начин и не успяваха да пробият добре построеният предпазен вал на гостите. Това се случи едвам 10 минути преди края, когато Иляс Бебу се възползва от превъзходната работа на Кристоф Баумгартнер и понижи резултата на 1:2.

Радостта на домакините обаче търпя единствено три минути, след което Ларс Щиндъл получи в наказателното поле и търколи топката в мрежата за 1:3. Точка на разногласието постави Ханес Волф в добавеното време на дуела, когато се възползва от чудесно подаване на Лука Нетц и означи за 1:4.

С тази победа Борусия (Мьонхенгладбах) прекъсна серията си от две следващи загуби и продължава да е на осмото място с 25 точки. Хофенхайм пък е 13-и с 19 пункта.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР