Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и продължава да притиска

...
Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и продължава да притиска
Коментари Харесай

Дортмунд се закачи за лидерите след побой над Майнц

Борусия Дортмунд записа трета поредна победа и продължава да притиска челниците в класирането. Вестфалците спукаха от пердах някогашния отбор на Тодор Неделев Майнц, освен това на неговия стадион, с цел да продължат да таят очаквания за лидерската позиция до края на годината.

"Жълто-черните " бяха повече от безапелационни в преследването на трите точки и се добраха до тях с разгромното 4:0. Марко Ройс откри преди почивката, само че същинската стихия се развихри през втората част на второто полувреме. Тогава точни бяха Джейсън Санчо, Торган Азар Нико Шулц, с цел да оформят погрома.

Мачът стартира относително равностойно, като първата опция беше за Майнц, само че Аарън Карисол пропусна четвърт час след началото. После и Марко Ройс пропиля първия късмет за Борусия, преди да нанесе гибелен удар в 32-та минута.

Тогава нападателят получи страхотна топка на границата на наказателното поле и с необикновен изстрел прониза мрежата за 1:0. Въпреки хубавите благоприятни условия и пред двете порти, почивката пристигна при този резултат с гол задатък на гостите.

Всичко на процедура завърши като конспирация с второто попадение на Дортмунд. То пристигна в 66-та минута, а негов създател беше Джейдън Санчо, който получи една топка от Дан-Аксел Загаду на границата на наказателното поле и с марково осъществяване преодоля стража за 2:0.

Интригата умря дефинитивно в 69-та минута. Тогава нов бърз пробив на вестфалците завърши с пас на Марко Ройс за Торган Азар пред наказателното поле. Въпреки че нямаше никого пред белгиеца, той реши да стреля от 20 метра, топката срещна тялото на вратаря, само че ударът му беше толкоз мощен, че топката се оплете в мрежата за 3:0.

Остана време и за четвърти гол. Той падна в 84-та минута, когато Нико Шулц приключи с прекрасен диагонален удар следващата бърза офанзива на гостите и оформи крайното 4:0. Така Борусия събра 29 точки на третата позиция и е единствено на две зад водача Борусия Мьонхенгладбах и на една зад втория Република България Лайпциг. И двата отбора обаче играят в неделя. Майнц е едвам 14-и със единствено 15 точки и е заплашен от изпадане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР