Борусия (Дортмунд) записа нов успех - 3:0 срещу Хамбургер ШФ

...
Борусия (Дортмунд) записа нов успех - 3:0 срещу Хамбургер ШФ
Коментари Харесай

Няма друг като Борусия и след този кръг

Борусия (Дортмунд) записа нов триумф - 3:0 против Хамбургер ШФ като посетител, с което се завърна на върха в Бундеслигата след пет изиграни кръга. “Жълто-черните” също по този начин не престават да се гордеят с обстоятелството, че сега те са единственият отбор във водещите пет шампионати, който към момента не е позволил попадение.

Отборът от Вестфалия стоеше много по-добре от своя противник и поведе след гол на Шинджи Кагава в 24-ата минута. Преди това Пиер-Емерик Обамеянг беше уцелил гредата.

Играчите от Хамбург имаха две благоприятни условия за равнене, само че Боби Ууд и Андре Хаан не съумяха да преодолеят Роман Бюрки.

Дортмунд удвои задатъка си след съвършена контраофанзива в 63-ата минута, когато Обамеянг заби деветото си попадение в мрежата на “Шпортферайн” въобще.

В 76-ата минута африканският стрелец даже си разреши лукса да пропусне самичък против вратаря, само че 180 секунди по-късно съотборникът му Кристиан Пулишич не беше толкоз благоразположен - 3:0.
#läuft. #hsvbvb 0-3 pic.twitter.com/K8G4kBKehG
— Borussia Dortmund (@BVB) September 20, 2017

За Хамбургер това е трета поредна загуба, с което тимът скапе положителните усещания след двете победи първоначално.

Иначе през уикенда Борусия го чака конфликт със съименника от Мьонхенгладбах, след което през идната седмица идва ред на дуела с Реал Мадрид в Шампионската лига.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 5 кръг, сряда 20 септември  Хамбургер ШФ 0:3краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР