Борусия (Дортмунд) разби Айнтрахт (Франкфурт) с 4:0 и оглави еднолично

...
Борусия (Дортмунд) разби Айнтрахт (Франкфурт) с 4:0 и оглави еднолично
Коментари Харесай

Борусия разби Айнтрахт и оглави еднолично класирането в Бундеслигата

Борусия (Дортмунд) разруши Айнтрахт (Франкфурт) с 4:0 и оглави еднолично класирането в Бундеслигата, като изпревари Байерн (Мюнхен) с една точка на върха. Головете за “жълто-черните ” означиха Джуд Белингам (19’), Донийл Мален (24’, 66’) и Матс Хумелс (41’).

Мачът стартира чудесно за домакините, които поведоха в 19-ата минута. Джуд Белингам получи пас от Юлиан Брант в наказателното поле на Айнтрахт, обърна се отлично и с доста обмислен удар с десния крайник откри резултата за Борусия. Само шест минути по-късно пристигна и второто попадение за “жълто-черните ”. Вратарят Грегор Кобел извърши мощно навън, поредно с глава играха Себастиан Алер и Карим Адейеми, който изведе в отлична позиция Донийл Мален, а той от непосредственост не сбърка - 2:0 за Дортмунд след 26 минути игра.

Гостите пробваха да отвърнат на удара, като в идната офанзива Рандал Коло Муани стреля, само че стражът на Борусия мазета. В 31-вата минута Дортмунд пропусна 100% късмет за гол. Карим Адейеми получи чудесно подаване от Джуд Белингам и излезе очи в очи с Кевин Трап, само че стреля в него. Три минути по-късно Айнтрахт пропусна още едно чисто състояние, откакто Аурелио Бута стреля с глава, само че Грегор Кобел съумя да се намеси. В 37-ата минута пристигна още една обстановка за гостите, като удар на Марио Гьотце мина на сантиметри от вратата на домакините.

В 42-рата минута интригата в мача завърши. Рафа Герейро центрира отляво и Матс Хумелс засече с глава безусловно неспасяемо - 3:0 за Дортмунд.  В края на полувремето Джуд Белингам стреля неопределено и пропусна да усили още задатъка на домакините.

Втората част стартира с нова обстановка за Борусия, като рисков удар на Белингам бе блокиран. В 60-ата минута пък Донийл Мален тества Трап с отдалечен удар, само че стражът на Айнтрахт се намеси. Шест минути по-късно Даичи Камада стреля от воле встрани от вратата. В идната офанзива Дортмунд означи четвърти гол. Карим Адейеми подаде на присъединилия се отдясно Донийл Мален, който означи втория си гол в мача след удар с десния крайник за 4:0.

С успеха Борусия (Дортмунд) към този момент е три следващи мача без загуба в шампионата и еднолично е на върха в класирането, като този път се възползва от следващата неверна стъпка на Байерн. Айнтрахт (Франкфурт)  пък към този момент има осем следващи срещи без победа в Бундеслигата, като отборът е на 9-о място.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР