Борусия (Дортмунд) постигна втора поредна разгромна победа след подновяването на

...
Борусия (Дортмунд) постигна втора поредна разгромна победа след подновяването на
Коментари Харесай

Борусия смачка и Кьолн, а Холанд вече чупи рекорди

Борусия (Дортмунд) реализира втора поредна разгромна победа след подновяването на сезона в Бундеслигата. " Жълто-черните " удариха Кьолн с 5:1, а норвежката сензация Ерлинг Холанд блесна с нови два гола като запаса и към този момент има 5 попадения на сметката си след едвам два мача, което е връх в немския хайлайф. Борусия се изкачи на 3-о място в класирането с 36 точки, а Кьолн остана в долната половина на таблицата.

След като в предишния кръг направи зрелищен поврат от 1:3 до 5:3 против Агсбург, през днешния ден тимът на Люсиен Фавър нямаше никакви проблеми да вземе трите точки. Кьолн беше в серия от 4 следващи турнирни победи и се очакваше да окаже по-сериозна опозиция, само че още преди почивката стана ясно, че " козлите " няма да имат сили за освен това от почетна загуба.

Не беше минала и минута, когато публиката на " Сигнал Идуна Парк " към този момент ликуваше. Санчо пробив отдясно и откри в наказателното поле Рафаел Герейро, който с малко шанс преодоля Тимо Хорн. Госите пробваха да отвърнат на удара незабавно, само че Ян Тийлман стреля около гредата от чиста позиция.

В 13-ата минута фуболистите на Борусия получиха дузпа, само че след намесата на ВАР реферът Харм Осмерс анулира първичното си решение. Домакините въпреки всичко удвоиха задатъка си след половин час игра, а прецизен беше Марко Ройс. Звездата на " жълто-черните " получи съвършен дълъг пас от Матс Хумелс, надбяга отбраната и промуши топката сред краката на Хорн.  В 48-ата минута Ройс изведе Санчо, а британският национал шутира безпощадно под гредата за 3:0. Кьолн стигна до гол в 64-ата минута с помощта на Мар Ут. Нидерландецът стреля изненадващо по диагонала и завари неопитен Роман Бюрки.

Веднага след гола в игра за Борусия се появи Холанд, който още веднъж нямаше потребност от доста време, с цел да се разпише. В 77-ата минута Тимо Хорн на два пъти се намеси впечатляващо, само че при добавката на Холанд топката спря в мрежата - 4:1.

Erling Haaland has played 60 minutes for Dortmund.

He already has FIVE goals. pic.twitter.com/jwHDPiJ2mv
— ESPN FC (@ESPNFC) 24 януари 2020 година
Това обаче не беше всичко, тъй като норвежецът вкара още един гол. Малко преди края на постоянното време той се измъкна от засадата, финтира стража на Кьолн и оформи разгромния триумф на дортмундци.

В идващия кръг Борусия ще одобри Унион (Берлин), а Кьолн ще гостува на Фрайбург.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Бундеслига 19 кръг, петък 24 януари  Борусия Дортмунд 5:1краен резулат  Кьолн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР