Борусия (Дортмунд) постигна втора поредна победа от старта на сезона

...
Борусия (Дортмунд) постигна втора поредна победа от старта на сезона
Коментари Харесай

Резерви донесоха късен обрат на Борусия

Борусия (Дортмунд) реализира втора поредна победа от старта на сезона в Бундеслигата. Тимът на Един Терзич не впечатли с представянето си при визитата на Фрайбург, само че направи поврат в последните 15 минути и се наложи с 3:1. Головете за дортмундци вкараха трима футболисти, появили се от пейката. Джейми Биное-Гитенс изравни в 77-ата минута, а по-късно Юсуфа Мукоко и Мариус Волф довършиха домакините.

Новото попълнение Антони Модест стартира от първата минута за Борусия, а измежду титулярите се появи и Торган Азар вмето контузения Карим Адейеми. Белгиецът обаче направи доста слаб мач, което се отнася и за останалите офанзивни футболисти на " жълто-черните ".

Наставникът на Фрайбург Кристиан Щрайх заложи на същите 11, които стартираха при успеха с 4:0 над Аугсбург на старта. Домакините действаха нападателно през цялото време и бързо се видя, че отбраната на Борусия не е по никакъв начин постоянна. Грегор Кобел отрази отдалечен изстрел на Максимилиан Егещайн, а малко по-късно искания на домакините за игра с ръка на Тома Мюние в наказателното поле бяха подминати.

В 23-ата минута Марко Ройс изведе Модест, който шутира мощно с левия крайник, само че Марк Флекен бе заел съвършена позиция и избави. В ответната офанзива Роланд Шалай прати топката в навън от комфортна позиция. Фрайбург поведе в 35-ата минута. Кристиан Гюнтер центрира от левия фланг, Матиас Гинтер надскочи бранителите в жълто-черно и отклони към Грегорич, а австриецът вкара хубав гол с глава.

На почивката Един Терзич смени неуверения Мюние с Мариус Волф, само че нищо в играта на дортмундци не се получаваше. Все отново, Дахуд имаше опция да изравни, само че ударът ми мина около вратата. Положенията в интерес на Фрайбург бяха повече. Най-чистите от тях пропуснаха Шалай и Грегорич.

Терзич хвърли в офанзива в последния четвърт час младоците Джейми Биное-Гитенс и Юсуфа Мукоко. Именно те донесоха обрата, колкото и абсурден да изглеждаше той на фона на протичащото се на терена. В 77-ата минута Биное-Гитенс насочи слаб удар, който не трябваше да е проблем за Флекен, само че вратарят на Фрайбург подцени обстановката и разреши топката да му се изплъзне и да премине голлинията.

Това попадение пречупи домакините. В 84-ата минута една от дребното положителни офанзиви на Борусия приключи с пас на Юлиан Брант към Мукоко и той се разписа от близко. Победата за Борусия беше затвърдена с гол на друга запаса - Мариус Волф. Бранителят получи доста свободно пространство и с по-слабия си ляв крайник разстреля Флекен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР