Борусия Дортмунд постигна важна победа с 2:0 като гост на

...
Борусия Дортмунд постигна важна победа с 2:0 като гост на
Коментари Харесай

Бранд остави Борусия Дортмунд в битката за титлата

Борусия Дортмунд реализира значима победа с 2:0 като посетител на Щутгарт в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата, като по този метод продължава борбата за купата в Германия с Байерн Мюнхен. С този триумф „ жълто-черните “ събраха 60 точки и са на 6 от баварците, които обаче са с мач по-малко.

Швабите от своя страна остават на 15-а позиция с 27 точки, като са единствено на една над рисковата зона. В воин за спечелилите се трансформира Юлиан Бранд, който вкара и двата гола на „ Мерцедес-Бенц Арена “.

Мачът в Щутгарт стартира по-добре за гостите, които още в 9-ата минута уцелиха греда след удар на Рафаел Герейро.

Три минути по-късно Ерлинг Холанд изведе Юлиан Бранд на чиста позиция и немският национал прати топката в мрежата. Съдията Харм Осмерс обаче в началото не уточни центъра, защото имаше подозрения за засада при гола. След преразглеждане с ВАР се видя, че Бранд е в постоянна позиция и попадението бе зачетено.

Хората на Пелегрино Матарацо пробваха да изравнят с удар на Омар Мармуш в 23-ата минута, само че топката профуча над гредата след удара от наказателното поле.

След час игра Марко Ройс откри място за шут от границата на наказателното поле, само че топката мина около десния непряк дирек на Флориан Мюлер. При ответната офанзива Паскал Щенцел опита добавка след удар отдалеко, само че топката уцели напречната греда на Грегор Кобел след опита му.

В 71-ата минута Ройс откри Бранд на към 20 метра от вратата на домакините. Офанзивният халф укроти топката с първото си допиране и с второто я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на Мюлер за 2:0 за вестфалци.

Десет минути по-късно Борна Соса направи самостоятелен пробив, само че ударът му бе избавен от стража на Дортмунд.

Секунди преди края на постоянното време още веднъж Соса опита да трансферира вратаря на гостите, само че за шанс на Кобел топката кацна на напречната греда. В продължението на мача Джуд Белингам бе изведен на чиста позиция. Младият англичанин не се полакуми и подаде на Холанд, който прати топката м мрежата, само че бе отсъдена засада на Белингам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР