Борусия (Дортмунд) постигна стратегически успех в борбата си за титлата

...
Борусия (Дортмунд) постигна стратегически успех в борбата си за титлата
Коментари Харесай

Борусия продължава да диша във врата на хегемона Байерн

Борусия (Дортмунд) реализира стратегически триумф в битката си за купата в Бундеслигата. Вестфалци оцеляха при тежкото си посещение на Хофенхайм, побеждавайки селекцията от Зинсхайм с 3:2. По този метод селекцията на Марко Розе събра 43 точки, с които се приближи на единствено три от краткотрайния водач Байерн (Мюнхен).

" Жълто-черните " водеха с 1:3 до 66-ата минута, само че Хофе се подвигна на взлом, като в края единствено пропускът на Себастиан Руди оказа помощ на дортмундци да си тръгнат с цялостния точков актив от " ПреЗеро Арена ".
 Снимка 560969
Източник:

Лошата вест за Борусия е травмата на Ерлинг Халанд, който получи контузия и бе сменен наложително в 63-ата минута.

Дербито се нуждаеше единствено от пет минути, с цел да излъчи първото попадение в срещата. Гостите сътвориха прелестна офанзива, която беше белязана от композиция Герейро - Белингам - Мален и бе приключена с елементарен удар на празна врата от Ерлинг Халанд.

Малко преди паузата Хофе възвърне паритета с превъзходен гол на Андрей Крамарич. Хърватският национал засече от воле центриране на Бебу и остави без шансове Грегор Кобел.

Екшънът занапред предстоеше. В 58-ата минута Марко Ройс осъществя за 1:2. Ерлинг Халанд издърпа централните бранители на Хофенхайм съвсем до централната линия, след което с едно допиране продължи за Мален. Нидерландецът пусна в кулоар за Ройс, който резервира нужното самообладание самичък против Бауман.

След насладата обаче идва и тъгата. В 63-ата минута Марко Розе се тормози съществено, защото се наложи да размени наложително своята звезда Ерлинг Халанд. Така на мястото на норвежеца трябваше да се появи Аксел Витсел.
 Снимка 560967
Източник:

Излизането на нападателя обаче не означаваше завършек на головете в мрежата на Хофенхайм. Работата за това несъзнателно свърши халфът на Хофенхайм Давид Раум за 1:3.

Домакините от Зинсхайм не се предадоха и възпитаниците на Себастиан Хьонес още веднъж изоставаха на единствено попадение след гол на Жоржиньо. В 77-ата защитата на Борусия даде прекомерно доста независимост на деяние на Мунас Дабур, който зад гърбовете на Загаду и Хумелс, изведе Жоржиньо Рутер, с цел да може юношеският национал на Франция да направи 2:3.
 Кралят е повален! Санкт Паули изхвърли Борусия (Дортмунд) от Купата на Германия
Кралят е повален! Санкт Паули изхвърли Борусия (Дортмунд) от Купата на Германия

Разочарование за селекцията на Марко Розе
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР