Борусия (Дортмунд) посреща носителя на трофея Реал (Мадрид) в ключов

...
Борусия (Дортмунд) посреща носителя на трофея Реал (Мадрид) в ключов
Коментари Харесай

"Борусия" посреща "Реал" в ключов мач от група Н на Шампионската лига

" Борусия " (Дортмунд) посреща носителя на трофея " Реал " (Мадрид) в основен мач от група Н на Шампионската лига. Германският тим започва със загуба при гостуването на " Тотнъм " и би трябвало да избегне второ проваляне, с цел да не се окаже доста рано в тежка обстановка в борбата за място в осминафиналите.

Английският вицешампион гостува на новобранеца в групата АПОЕЛ (Никозия), където играе единственият българин в най-силния клубен шампионат - Живко Миланов. Ако се стигне до предстоящ триумф в Кипър, отборът на Маурисио Почетино ще събере шест точки и ще си обезпечи отлична позиция преди двата порени мача с " Реал ".

Формата

" Борусия " впечатлява с резултатите си от началото на сезона в Бундеслигата. Жълто-черните реализираха клубен връх от 16 точки в първите шест кръга и са отпред в класирането с три точки задатък пред първенеца " Байерн " (Мюнхен). Тимът на Петер Бос вкара 19 гола в тези шест мача.

" Реал " е на противоположният полюс. Тимът на Зинедин Зидан стартира неубедително отбраната на купата в Примера дивисион и са шести след първите шест кръга. Белите изостават с цели седем точки от водача " Барселона " и имат единствено две победи в последните си пет мача.


© Reuters

Миналата седмица мадридчани позволиха сензационна загуба от " Бетис " (0:1) на " Сантяго Бернабеу ", която постави завършек на серията им от 73 следващи мача с маркиран гол. През уикенда първенците реализираха сложен триумф с 2:1 при гостуването на " Алавес ".

Новините

" Борусия ": Лидерът в Бундеслигата не може да разчита на петима свои играчи. Maрсел Шмелцер, Рафаел Гереро и Себастиан Роде са навън поради травма в коляното, а дълготрайно отвън сметките на Петер Бос са Марко Ройс и Ерик Дурм, които се възвръщат от интервенции надлежно в коляното и бедрото. Марк Бартра е под въпрос за дуела довечера.

" Реал ": Мадридчани също имат много проблеми с контузени футболисти. Последният, който влезе в листата, е титулярният ляв защитник Марсело. 29-годишният бразилец получи отчасти скъсване в двуглавия бедрен мускул и ще отсъства към един месец. Зинедин Зидан не може да разчита и на другия си ляв краен защитник - новото попълнение Тео Ернандес. В тази обстановка старши треньорът на белите ще употребява в тази зона централния защитник Начо Фернандес. Извън строя са още Карим Бензема, Матео Ковачич и Хесус Валехо, а Тони Кроос е под въпрос за мача в Дортмунс.

Всички мачове през днешния ден

Група Е:
" Севиля " - " Марибор "
" Спартак " (Москва) - " Ливърпул:

Група F:
" Манчестър сити " - " Шахтьор " (Донецк)
" Наполи " - " Фейенорд "

Група G:
" Бешикташ " - " Лайпциг "
" Монако " - " Порто "

Група Н:
АПОЕЛ - " Тотнъм "
" Борусия " - " Реал "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР