Борусия Дортмунд победи с минималното 2:0 като гост Байерн Мюнхен

...
Борусия Дортмунд победи с минималното 2:0 като гост Байерн Мюнхен
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд надви Байерн като гост и грабна първи успех в Дер Класикер за първенството от 2018 година насам

Борусия Дортмунд победи с минималното 2:0 като посетител Байерн Мюнхен в 135-ото издание на най-голямото дерби в немския футбол - " Дер Класикер ".

За вестфалци триумфът на " Алианц Арена " постави завършек на серията им от 10 следващи дуела без победа против " баварците " в Бундеслигата, а също така той беше и пръв за тях като посетител на този противник от сезон 2013/14 насам.

Карим Адейеми обезпечи съвършения старт за гостите от Дортмунд, които поведоха след едвам 10 минути игра, когато офанзивният футболист получи извеждащо подаване от Юлиан Бранд и с диагонален изстрел преодоля неубедителния Свен Улрайх за 1:0.



До почивката домакините пробваха да отговорят, само че съществени пропуски след удари с глава направиха Хари Кейн и Ерик Дайър.

През второто полувреме шансове не липсваха и пред двете порти, с цел да се стигне до 83-ата минута, когато Юлиан Риерсон означи с хубаво осъществяване от отдалеченост, удвоявайки задатъка на " жълто-черните ".

В последната минута на постоянното време Хари Кейн върна едно попадение за " баварците ", което обаче след това бе анулирано след интервенция на ВАР поради засада.

След този триумф Борусия Дортмунд се върна на 4-ото място в класирането с 53 точки, до момента в който Байерн остава на втората позиция с 60, само че изостава на цели 13 от лидера Байер Леверкузен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР