Борусия (Дортмунд) победи Херта с 4:1 в мач от 21-вия

...
Борусия (Дортмунд) победи Херта с 4:1 в мач от 21-вия
Коментари Харесай

Убедителна шеста поредна победа за Борусия и вече три тима делят първото място в Германия

Борусия (Дортмунд) победи Херта с 4:1 в мач от 21-вия кръг на Бундеслигата. Головете за домакините означиха Карим Адейеми (27’), Дониел Мален (32’), Марко Ройс (76’) и Юлиан Брант (90’), а за берлинчани прецизен бе Люка Тусар (47’). Победата за Борусия бе шеста поредна в шампионата и отборът се изравни с Байерн и Унион (Берлин) на върха в класирането, като и трите тима имат по 43 точки. Херта пък към този момент има шест следващи загуби при гостувания, както и пет провали в последните си 6, като отборът остава на предпоследната позиция с 17 пункта.

Херта стартира добре мача, като в 21-вата минута Флориан Нийдерлехнер и Марко Рихтер тестваха стражът на Дортмунд Грегор Кобел, който се намеси добре. Четири минути по-късно Дортмунд отвърна, като центриране на Юлиан Брант откри Марко Ройс, който стреля неопределено с глава.

В 27-ата минута домакините откриха резултата. Марко Ройс напредна добре и подаде на Карим Адейеми, който се завъртя с пета и вкара ужасно попадение. Само пет минути по-късно Дортмунд нанесе втори удар. Карим Адейеми центрира чудесно за Дониел Мален и нидерландският нападател промуши топката под плонжа на Оливер Кристенсен за 2:0. При офанзивата обаче направилият превъзходен мач Адейеми получи травма и бе наложително сменен след няколко минути.

В началото на второто полувреме Херта върна един гол. Суат Сердар откри Люка Тусар, който бе безмилостен с левия крайник за 2:1. Пет минути по-късно последва рисков удар на Флориан Нийдерлехнер, само че Грегор Кобел избави. Добрата игра на Херта продължи, като удар на Марвин Платенхарт мина настрана от вратата на Дортмунд.

В 76-ата минута обаче интригата в мача завърши. Марко Ройс извърши ужасно директен свободен удар и не остави никакви шансове на стража на Херта Оливер Кристенсен - 3:1 за Дортмунд. Минута по-късно удар на влезлият като запаса Джуд Белингам бе блокиран. В последната минута пристигна и четвъртото попадение за домакините. Резервата Джейми Байноу-Гитенс изведе чудесно Юлиан Брант, който осъществя за 4:1. В последните секунди на срещата Доди Лукебакио насочи рисков отдалечен удар, само че Грегор Кобел още веднъж бе на висота и мазета в корнер.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР