Борусия Дортмунд победи Дармщад с 3:0 като гост в двубой

...
Борусия Дортмунд победи Дармщад с 3:0 като гост в двубой
Коментари Харесай

Джейдън Санчо се завърна в игра за Борусия Дортмунд с асистенция при победата над Дармщад

Борусия Дортмунд победи Дармщад с 3:0 като посетител в дуел от 18-ия кръг на футболното състезание на Германия.

За вицешампионите триумфът идва след три кръга без победа в Бундеслигата и е първи без позволен гол като посетител в шампионата. Тимът от Дортмунд заема петата позиция във краткотрайното класиране с 30 точки, на три от четвъртия Република България Лайпциг. Дармщад остава финален, 18-и с 10 точки в актива си и единствено две победи от началото на сезона.

Дебют за гостите направиха новите попълнения Иън Маатсен, който бе титуляр и завърналият се от Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо, който влезе като запаса и асистира за втория гол на Борусия.

Юлиан Бранд осъществя първото попадение за гостите в 24-ата минута и шесто на сметката си в Бундеслигата за сезон 2023/2024. Бранд получи комфортно подаване от Джейми Байноу-Гитънс и не сгреши за 1:0, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Дармщад. Гостите имаха искания за дузпа в 35-ата минута да нарушаване против Никлас Фюлкруг, само че такава не бе отсъдена, а преди почивката Дониел Мален пропусна да направи резултата 2:0.

Влезлият като запаса Марко Ройс въпреки всичко повиши задатъка в интерес на Борусия Дортмунд в 77-ата минута след отличен пай пас от Санчо в наказателното поле на домакините.

Крайното 3:0 оформи Юсуфа Мукоко във втората минута на добавеното време на срещата откакто оползотвори подаване на Марсел Забитцер.

Останалите резултати от деня :

Република България Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт – 0:1
Кьолн- Хайденхайм – 1:1
Фрайбург - Унион Берлин – 0:0
Майнц 05 – Волфсбург – 1:1

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР