Борусия (Дортмунд) отстъпи при домакинството си на Байерн (Мюнхен) в

...
Борусия (Дортмунд) отстъпи при домакинството си на Байерн (Мюнхен) в
Коментари Харесай

Байерн увеличи преднината си пред Борусия на 7 точки, успех за баварците в Дер Класикер №102

Борусия (Дортмунд) отстъпи при семейството си на Байерн (Мюнхен) в дербито от междинния 28-и кръг в Бундеслигата.

Битката на стадион " Сигнал Идуна Парк " приключи при минималното 1:0 в интерес на баварците. Точен за спечелилите беше Кимих, разписал се през първата част от конфликта.

Der Klassiker №102 може да изиграе определяща роля в битката за купата.

Баварците се целят в осма поредна купа и след своята победа усилват преднината си на върха на седем точки пред вицешампионите.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Борусия (Дортмунд) - Байерн (Мюнхен) 0:1, Халанд се контузи онлайн
Борусия (Дортмунд) - Байерн (Мюнхен) 0:1, Халанд се контузи

Домакините имат опция да се приближат компактно зад противника си

Първото полувреме стартира динамично, като домакините сътвориха състояние още преди да е минала и една цялостна игрова минута.

Халанд напредна и стреля, кълбото мина сред краката на Нойер, само че Боатенг мазета от голлинията.
 Снимка 480920
Източник:

Нова заплаха пред полето на баварците бе основана от Брант, само че диагоналният му изстрел не затрудни опитния пазач на гостите.

Азар прати топката в мрежата след тъкмо 10 минути игра, само че попадението не беше зачетено поради засада, която бе явна даже в действително време.

Левандовски шутира от междинна отдалеченост, а малко по-късно и Пишчек трябваше да се намесва, като почисти кълбото от самата голлиния.
 Снимка 480923
Източник:

Коман, в два обособени случая, бе изведен добре в половината на противника, само че не съумя да затрудни защитата на Борусия.

В 28-ата минута Герейро центрира добре, само че опитът за акробатично осъществяване на Халанд несполучи и заплаха пред Нойер на процедура не беше основана.

Две минути преди почивката Кимих реши да опита шанса си с техничен прехвърлящ удар. Бюрки не се намеси безапелационно, не съумя да избие уместно и резултатът беше открит.
 Снимка 480926
Източник:

Така след 45 минути игра гостите се отдръпнаха в отмора с гол задатък.

След паузата футболистите на Борусия пробваха шанса си с няколко удара от междинна и далечна отдалеченост, само че все по този начин не намираха правилния път към задачата.

Състезателите на Байерн упражниха сериозен напън в минутите по-късно, само че също не съумяха да осъществят втори гол, който щеше да понижи фрапантно напрежението.
 Снимка 480927
Източник:

За похлупак, звездата на рурци Халанд се контузи 20 минути преди последния сигнал и беше наложително сменен.

Нападателят накуцваше, като първоначално не стана ясно какво е естеството на контузията му.

Домакините можеха да изравнят посредством Азар малко преди края, само че футболистът на Борусия се намираше в състояние на засада. Повторенията потвърдиха недвусмислено това.
 Снимка 480921
Източник:

В заключителните минути от срещата Левандовски стреля мощно, Хумелс подложи тялото си и след рикошет, топката се отби в рамката зад Бюрки.

В последна сметка резултатът се резервира неизменен, макар осъществените от Фавър офанзивни смени.
 Снимка 480922
Източник:

Баварската машина се намира във превъзходна форма и не стопира да ниже победа след победа - 9 в последните 9 мача във всички шампионати с внушителна голова разлика 27:5.

Това бе дуел №30 за последните осем години сред двата отбора на четири фронта - Бундеслига, Купа на Германия, Суперкупа на Германия и Шампионска лига. Борусия завоюва единствено три от последните 16 турнирни срещи с най-големия си съперник, допускайки девет провали.
 Снимка 480925
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР