Борусия (Дортмунд) обяви официално, че се разделя с треньора си

...
Борусия (Дортмунд) обяви официално, че се разделя с треньора си
Коментари Харесай

Изненада! Треньорът на Борусия Дортмунд се раздели с клуба

Борусия (Дортмунд) разгласи публично, че се разделя с треньора си Един Терзич, откакто по-рано през днешния ден журналистът Патрик Бергер от Sky Germany заяви извънредно, че експертът е подал оставката си нощес.
Прочетете още
Новината идва изненадващо, защото Терзич класира Борусия на финала в Шампионската лига, изгубен от Реал Мадрид с 0:2, въпреки и отборът да приключи на пето място в Бундеслигата. В последните седмици даже се говореше, че клубът ще предложи нов контракт на треньора си, чийто договор изтичаше в края на юни идната година. Не липсваха обаче и спекулации, че треньорът е влезнал в спор с един от стълбовете в тима - ветеранът Матс Хумелс, като даже е имало скандал сред двамата преди финала на " Уембли ". Предстои да се разбере дали това също не е асъдействало за изненадващата треньорска рокада.

41-годишният експерт е отпред на клуба от 2020 година като преди този момент бе и помощник-треньор. Той завоюва Купата на Германия през 2021 година, изпусна трагично купата в последния кръг през 2023 година и доближи до финала на Шампионската лига през миналия сезон.

Самият Един Терзич се обърна в персонално известие към всички почитатели на клуба: " Скъпи борусианци, макар че сега ме боли грубо, бих желал да ви оповестя, че от през днешния ден напущам. За мен беше голяма чест да изведа този популярен клуб до спечелването на Купата на Германия, а напълно неотдавна и до финала на Шампионската лига. След финала ни на " Уембли “ помолих виновните лица за диалог, тъй като след 10 години в Борусия, пет от които като част от треньорския екип и две години и половина като старши треньор, считам, че идното ново начало би трябвало да бъде съпроводено от нов човек на тъчлинията.

Всеки, който ме познава, знае, че през последните няколко седмици по време на този развой на взимане на решения в гърдите ми биеха две сърца. Но даже след интензивни полемики главното ми чувство не се промени. Винаги съм пожелавал на Борусия (Дортмунд) единствено най-хубавото и не споделям довиждане, а сбогом. Heja BVB! “.

Главният изпълнителен шеф на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке пък съобщи: " Един Терзич свърши изключителна работа по време на престоя си в клуба. Всички ние сме му надълбоко задължени. С Един постоянно ще останем другари ". Спортният шеф Себастиан Кел добави: " Един е част от фамилията на Борусия от самото начало, страховит, доста достоверен човек и постоянно е бил предан на 100% на клуба. Преживяхме доста дружно. Беше доста занимателно да работим по нашите цели дружно с Един. Успехите ни през последните няколко години постоянно ще бъдат свързани с него - и съм сигурен, че ще се срещнем още веднъж. Един ще тръгне по своя път ".

Възможно е асистентът и някогашен състезател на тима Нури Сахин да бъде краткотраен правоприемник на поста, като ще му оказва помощ различен някогашен футболист на " жълто-черните " - Свен Бендер.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР