Борусия (Дортмунд) не допусна изненада и спечели голямото дерби срещу

...
Борусия (Дортмунд) не допусна изненада и спечели голямото дерби срещу
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд с безпроблемна победа в дербито на Рур срещу Шалке

Борусия (Дортмунд) не позволи изненада и завоюва огромното дерби против Шалке 04. " Жълто-черните " не оставиха късмет на изпадналия в дълбока рецесия отбор от Гелзенкирхен и го подчиниха с 3:0. Всички попадения паднаха след паузата и бяха дело на Аканджи, Халанд и Хумелс. С триумфа си Борусия се изкачи до трето място във краткотрайното класиране. Шалке е на предпоследна позиция.

Първото полувреме започва с вопли за дузпа от страна на домакините. Джовани Рейна падна в наказателното поле след контакт със съперников защитник, но реферът Феликс Цвайер въобще не беше заинтригуван да уточни бялата точка.

Гредата избави Шалке в 31-ата минута, когато халфът на Борусия - Махмуд Дауд, насочи " бомба " от сериозна отдалеченост, срещнала горната греда на Роньоу.

Рейна продължи да бъде най-опасният състезател на домакините, като на негово име беше и последната забавна обстановка за тази част. Изстрелът му с глава обаче излезе в навън.

Вестфалци подвигнаха още повече оборотите след паузата и справедливо откриха резултата в 55-ата минута посредством Мануел Аканджи. Интригата завърши малко по-късно, когато в 61-ата тандемът Холанд - Санчо още веднъж проработи и норвежецът опъна мрежата на безконечния противник.

Честта да оформи крайното 3:0 имаше централният защитник Матс Хумелс, разписал се след асистенция на Рафаел Герейро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР