Борусия Дортмунд надви като гост Хофенхайм с 1:0 в мач

...
Борусия Дортмунд надви като гост Хофенхайм с 1:0 в мач
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд постигна трудна победа и оглави класирането в Бундеслигата

Борусия Дортмунд надделя като посетител Хофенхайм с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в срещата бе дело на Юлиан Бранд в 43-а минута. С тази победа Борусия Дортмунд към този момент е на първа позиция в класирането с актив от от 46 точки, докато  Хофенхайм остава на нежеланото 16-о място с едвам 19 пункта на сметката си.

В 20-а минута пристигна първото съществено състояние в срещата, откакто Нико Шлотербек от Дортмунд пропиля късмет да означи. Той забоде свободен удар с глава от позиция надълбоко в наказателното поле, само че не се прицели добре и топката прелетя леко настрана от дясната греда. Петнайсет минути по-късно състояние Себастиан Алер показва добра ориентировка в наказателното поле, само че опитът му бе спрян от вратаря.

Две минути преди края на първата част Юлиан Бранд гневно си проправи път към топката от статично състояние, само че съумя да я удари единствено с тялото си. Това бе задоволително, с цел да преодолее вратаря - 1:0 за Борусия Дортмунд.

В 53-а минута основният съдия Мартин Петерсен раглеждаше на ВАР монитора възможна дузпа в интерес на Хофенхайм, само че такава не бе отсъдена. Три минути по-късно Мариус Волф пое подаване и изстреля неспасяем удар без съмнение, който попадна право в горния десен ъгъл. Съдията още веднъж бе привикан да преглежда обстановката, а в последна сметка реши да анулира попадението, с цел да отсъди фал в офанзива.

Пет минути преди края на постоянното време Фисник Аслани от Хофенхайм профука голяма опция, достигайки до съвършено центриране в наказателното поле от крилото и изпрати мощен удар с глава, който мина настрана от дясната греда. Рафаел Герейро по-късно можеше да удвои резултата, само че Оливър Бауман показва уменията си и предотврати попадението. Това бе всичко в срещата и Борусия Дортмунд съумя да завоюва трите точки.

В различен мач от същия кръг Херта Берлин победи Аугсбург с 2:0. Головете за домакините бяха дело на Марко Рихтер и Доди Люкебакио. Мачът бе равносилен, само че Херта съумя да вкара ситуациите си и да отмъкне трите точки. С тази победа тимът от Берлин заема 14-а позиция в класирането, а Аугбург 13-та.

Волфсбург надви над Кьолн като посетител с 2:0 в мач от същия 22-и кръг в Бундеслигата. Попаденията бяха дело на Яник Герхард и Максимилиан Арнолд от дузпа. Кьолн бе по-активният тим през по-голяма част от срещата, само че пропусна куп положения, което разреши на гостите да завоюват трите точки. С тази победа Волфсбур е към този момент 7-и с актив от 33 точки, Кьолн остава на 12-а позиция с 26 пункта на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР