Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг играят при в първи двубой

...
Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг играят при в първи двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борусия Дортмунд 2:0 РБ Лайпциг, старт на втората част

Борусия Дортмунд и Република България Лайпциг играят при в първи дуел от 23-ия кръг на немската Бундеслига.  Марко Ройс  откри от дузпа в 21-ата, а Емре Джан удвои в 39-ата минута. Срещата на стадион „ Сигнал Идуна Парк “ може да я гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

„ Жълто-черните “ се завърнаха на лидерските позиции с отличните си игри, като се изравниха с първенеца Байерн Мюнхен на първото място с 46 точки, а при триумф ще изпревари „ баварците “. „ Биковете “ от своя страна са четвърти с 42 пункта, само че имат шанса да се приближат оптимално до първата позиция, за която се бори още и Унион Берлин.    

/ /

Гостите от Лайпцг стартираха с опит за напън и първи стигнаха до вратата на Александър Майер, който размени Грегор Кобел минути преди началото на срещата, откакто швейцарецът получи контузия. В петата минута Доминик Собослай получи топката фронтално против вратата пред дъгата на наказателното поле и шутира мощно, само че право в ръцете на Мейер.

Две минути по-късно „ биковете “ имаха страховит късмет да открият резултата. Собослай откри с прекрасен пас Кристофър Нкунку на левия фланг, който се завърна в титулярния състав на Лайпциг за първи път след лекуването на травмата си, напредна добре, мина елементарно около Емре Джан, само че от чудесна позиция в наказателното поле стреля около вратата в навън. Още преди да е изтекла същата минута Амаду Айдара също шутира тъкмо от отдалеченост, само че в ръцете на Майер.

Въпреки първичния напън на Лайпциг, домакините бяха тези, които първи пратиха топката в противниковата врата. В 13-ата минута Джуд Белингам даде прелестно дълго извеждащо подаване за Юлиан Брандт, който бе изтърван от Йошко Гвардиол, като имаше проблеми с преодоляването на топката, само че въпреки всичко я прати във вратата на Янис Бласвих. Попадението обаче тествано със системата ВАР и след това анулирано поради игра с ръка на Брандт точно при преодоляването на топката.

Все отново Борусия поведе в резултата в 21-ата минута, когато капитанът Марко Ройк бе прецизен от дузпа. Мариус Волф даде превъзходен извеждащ пас с външната част на крайници за Ройс отдясно в наказателното поле, а там вратарят Бласвих го събори и съдията уточни бялата точка. Капитанът на „ жълто-черните “ се зае с осъществяването и прати топката тъкмо до дясната греда на Бласвих, който уцели ъгъла, само че не съумя да избави – 1:0.

Лайпциг опита да отговори и се настани в половината на домакините, само че по този начин и не успяваше да заплаши съществено вратата на Майер. в 35-ата минута Емил Форсберг центрира отляво към далечната греда, където Марсел Халстенберг бе изтърван от отбраната и засече топката, само че над вратата.

Борусия обаче нанесе втори удар в 39-ата минута. Тогава Брандт центрира от свободен удар, топката беше изчистена, само че попадна на крайници на Емре Джан, който с удар пред дъгата на наказателното поле с левия крайник прати топката във вратата на Бласвих, който не съумя да реагира добре. Останаха и подозрения за рикошет в Нико Шлотербек, само че голът беше записан на името на Джан – 2:0.

Looking good so far! ⏸
— Borussia Dortmund (@BlackYellow)
Три минути след старта на втората част Лайпциг можеше да се върне в мача. Бенямин Хенрихс комбинира с Андре Силва отдясно в наказателното поле, а португалецът нанесе хубв удар към далечния ъгъл с външната част на десния си крайник, само че топката мина доста покрай дясната греда на Майер. 

LIVE  |

1:0 Марко Ройс (дузпа) 21'

2:0 Емре Джан 39'

Първа Бундеслига, 23-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР