Борусия Дортмунд и ПСЖ са двата отбора, които успяха да

...
Борусия Дортмунд и ПСЖ са двата отбора, които успяха да
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд и ПСЖ не се победиха, но и двата тима продължават в ШЛ, Милан ще играе в Лига Европа

Борусия Дортмунд и ПСЖ са двата тима, които съумяха да преодолеят определяната от мнозина „ група на гибелта “ в актуалното издание на Шампионската лига и ще играят в осминафиналите на конкуренцията напролет.

В решителния кръг на конфликтите от група “F ”двата отбора не се победиха и приключиха наедно 1:1 на „ Сигнал Идуна Парк “ в Германия, като този резултат бе задоволителен за домакините, които към този момент се бяха класирали за идната фаза, с цел да си обезпечат и първото място в крайното нареждане.

В същото време равенството оказа помощ и на ПСЖ да се промъкне до идващия стадий, само че причина за това бе и успеха на Милан с 2:1 при визитата на „ росонерите “ на Нюкасъл.

В Германия феновете по трибуните станаха очевидци на същинско представление, като Карим Адейеми даде задатък на Борусия в 51-ата минута, само че единствено пет по-късно Уорън Заир-Емери изравни за гостите.

До края парижани можеха да стигнат и до цялостния поврат, само че попадение на тяхната огромна звезда Килиан Мбапе бе анулирано поради засада и по този начин в последна сметка мачът приключи без победител.

По същото време на “Сейнт Джеймсис Парк “ Нюкасъл посрещна Милан.

И двата отбора имаха потребност от триумф и неверна стъпка на ПСЖ, в случай че желаеха да продължат напред в Шампионската лига.

Двубоят стартира по-добре за домакините, които излязоха напред в резултата в 33-ата минута посредством Жоелинтон, като дълго време този гол изпращаше момчетата на Еди Хау към осминафиналите в най-престижната европейска клубна конкуренцията.

Това обаче се промени в 59-ата минута, когато Кристиан Пулишич изравни за „ росонерите “, а шест минути преди края на постоянното време те стигнаха и до цялостния поврат посредством Самуел Чуквуезе, а неговият гол във вратата на „ свраките “ се оказа и надвит.

За страдание на почитателите на италианския гранд обаче триумфът в Англия не бе задоволителен за тях, защото с него момчетата на Стефано Пиоли събраха 8 точки, с колкото завърши и съставът на ПСЖ, който обаче продължава напред в Шампионската лига поради по-добрите си индикатори в директните дуели против Милан, който през пролетта ще играе в Лига Европа.

В същото време Борусия Дортмунд завоюва тази група “F ” с 11 точки и по този начин в понеделник чака жребия за елиминациите, до момента в който Нюкасъл остава на дъното с 5 пункта и отпада от евротурнирите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР