Борусия (Дортмунд) е първият отбор, който си осигури участие на

...
Борусия (Дортмунд) е първият отбор, който си осигури участие на
Коментари Харесай

Санчо прати Борусия на 1/2-финала за Купата на Германия

Борусия (Дортмунд) е първият тим, който си обезпечи присъединяване на 1/2-финала в шампионата за Купата на Германия. Тази вечер вестфалци победиха съименника си с 1:0 в гостуването си на " Борусия Парк " от 1/4-финалите. Героят на вечерта бе, който осъществя победния гол в 65-ата минута.

Гостите сътвориха по-интересните положения през първото полувреме. В 9-ата минута от чудесна позиция в наказателното поле опита изстрел от воле, само че осъществяването му бе неприятно. В 36-ата минута бе изведен зад отбраната, само че нетипично за него стреля настрана от вратата.

В добавеното време на първата част обаче Гладбах можеше да поведе. означи гол, който вярно не бе зачетен поради засада.

Дортмунд обаче продължи да е по-активният от двата отбора и през втората част. В 53-ата минута и гол на вестфалци не бе зачетен. Този път Холанд се разписа, само че след разглеждане с ВАР попадението му бе анулирано поради негов фаул в офанзива.

В 59-ата минута " Жребчетата " сътвориха едно от най-хубавите си положения. Рами Бенсебайни насочи мощен шут от далечна отдалеченост, само че вратарят отговори с ослепително избавяне.

В 65-ата минута Дортмунд стигна до разкриване на резултата. Гостите проведоха прелестна кортраатака, Ройс изведе Джейдън Санчо зад отбраната, той напредна и невъзмутимо осъществя за 0:1.

В 83-ата минута вестфалци можеха да подпечатат триумфа си, когато Холанд изскочи очи в очи с вратаря, само че не съумя да го преодолее. При последвалия корнер се стигна до огромна блъсканица в наказателното поле и пропусна да се разпише от близко.

В 88-ата минута опита диагонален удар от ъгъла на пеналта, като малко не му доближи да откри очертанията на вратата.

В добавеното време гостите приключиха в понижен състав, откакто Дауд спря пробив на противник и получи втори жълт и червен картон.

В последна сметка Борусия (Дортмунд) удържа успеха и по този начин си обезпечи място на 1/2-финала в шампионата. Утре предстоят още два мача от 1/4-финалите, а срещата сред и Вердер бе отсрочена поради доста инфектирани с коронувирус във втородивизионния отбор, като занапред ще се прецизира по кое време ще се изиграе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР